Cumartesi , Nisan 20 2024

Babadağ’ında eylül ayı bereketi yaşanıyor

Babadağ’da hedef 115 bin uçuş

Türkiye’nin birinci, dünyanın ikinci yamaç paraşütü merkezi olarak gösterilen Babadağ Hava Sporları ve Rekreasyon Merkezi’nde eylül ayı bereketi yaşanıyor.

Fethiye’nin Ölüdeniz Mahallesi’nde bulunan Babadağ Hava Sporları ve Rekreasyon Merkezi, yaz kış demeden dünyanın dört bir tarafından adrenalin tutkunlarını ağırlamaya devam ediyor.  Fethiye’ye gelerek yamaç paraşütü yapmak isteyen yerli ve yabancı misafirler Babadağ’ın bin 200, bin 700, bin 800 ve bin 900 kodundaki pistleriyle uçuş yapıp, kuş bakışı eşsiz güzellikteki manzarayı izleme fırsatı yakalıyor.

Babadağ Hava Sporları ve Rekreasyon Merkezi’nde 14 yıldır pilotluk yapan Atilla Özel, Babadağ’ına teleferiğin yapılmasıyla beraber daha çok uçuşların olacağını kaydetti. Mayıs ve haziran aylarının oldukça kötü geçtiğini ancak Temmuz ve Ağustos aylarının daha iyi geçtiğini belirten Özel; “Yamaç paraşütü yapmak isteyen herkesi Fethiye’ye bekliyoruz. Babadağ her geçen gün daha çok gelişiyor. Pistler daha güvenli. Dünyanın en güzel manzarası ve en güvenli uçuran bölgesi Babadağ’ında” diye konuştu.

Yamaç paraşütü pilotu Ferhat Tayfun; “Fethiye’de yaz kış yamaç paraşütü yapabilme imkanımız var. Babadağ, Türkiye’nin bir numaralı, dünyanın iki numaralı uçuş yeri” dedi.

Rize’den tatil için Fethiye’ye gelen Fatma Devrem; “Babadağ’ının Fethiye’de olduğunu biliyordum, gelmişken bu sporu yapmak istedim. Fazla kilom var ama buna rağmen cesaret ettim. Bu anlamda ben herkese örnek olmak istiyorum” dedi.

Babadağ Hava Sporları Rekreasyon Merkezi Müdürü Salih Büyükkoca, eylül ayı itibariyle Arap ülkelerinden, Ukrayna, Rusya, tarafından gelen ziyaretçilerin Babadağ’ından uçtuğunu kaydetti.  Uçuş rakamlarının geçen seneye oranda daha iyi olduğuna dikkati çeken Büyükkoca: “Özellikle Temmuz, Ağustos dönemi daha iyi geçti. Dünyanın her yerinden insanlar uçmaya geliyor. Bizim elimizde böyle güzel bir bölge var. Kendi ülkemizdeki herkesi Babadağ’ına bekliyoruz ve kesinlikle bir kerede olsa yamaç paraşütü yapmayı tavsiye ediyoruz” dedi.

Geçen senenin 8 ayına göre bu sene uçuşların yüzde 20 arttığını belirten Büyükkoca; “Uçuşlarımız gayet başarılı. Bu yıl 80 Bin civarında uçuşlarımız var. Şuana kadar geçtiğimiz yıla göre %20 bir artış söz konusu. Çinli, Koreli, Rus, Avrupalı, İngiliz misafirlerimiz uçmayı tercih ediyor. Yılsonuna kadar 110 Bin, 115 Bin, civarında bir uçuş bekliyoruz. Önümüzdeki yıl teleferik projemizin de bitmesiyle bu sayının 200 Binler civarına çıkacağını düşünüyoruz. Bu mükemmel Ölüdeniz Babadağ manzarasında herkesin uçmak isteyeceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

 

About egegazetesi

Check Also

Karaca’dan ADD Kermesine Ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen …