Çarşamba , Nisan 24 2024

Ayışığı İhtiyaç Sahiplerinin Yardımına Koştu

 

Ayışığı Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Fethiye Şubesi 2017 yılı faaliyet raporunu açıkladı. Faaliyet raporunda derneğin 1 yıl boyunca yaptığı yardımlar dikkat çekti.

2004 yılı Kasım ayında kurulan Ayışığı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, kuruluşunun 15. Yılını kutluyor. Kurulduğu günden beri gayretli ve fedakâr çalışmalarıyla adından söz ettiren Ayışığı Derneği Fethiye Şubesi, 2017 yılı faaliyet raporunu açıkladı.

Ayışığı Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Fethiye Şubesi Başkanı Buhanettin Tuna, “Kuruluşumuzun 15. yılına girmenin haklı gururunu yaşamaktayız. Bizleri bu günlere ulaştıran Allah’a hamd ediyor, bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan hayırseverlerimize, gönüllülerimize ve tüm Fethiye halkına canı gönülden teşekkür ediyoruz. Coşku ve verimliliğini yitirmeden, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşma ve yardım götürme yolunda durmadan çalışmalarına devam eden derneğimiz 2017 yılı faaliyetlerini de planladığı şekilde hedef ve projelerine uygun olarak tamamlamıştır.

Yardımsever vatandaşlarımız ve gönüllülerimizle daha fazla ihtiyaç sahibinin yüzünü güldürmek, daha çok vatandaşımıza imkânlarımız dâhilinde yardım ulaştırmak için gayret eden derneğimiz, aynı zamanda toplumumuzda yardımlaşma ve dayanışma ruhunun oluşması ve gelişmesine de öncülük etmeye devam etmektedir” dedi.

Ayışığı Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Fethiye Şubesi Başkanı Buhanettin Tuna, Derneğin 2017 yılındaki çalışmalarını da paylaşarak şunları söyledi:

“Her yıl olduğu gibi, bu yılda ihtiyaç sahibi ailelerin okumakta olan çocuklarına eğitim yardımımız devam etmektedir. Bu çerçevede derneğimize eğitim yardımı için müracaat eden öğrencilerden ortaokul, lise ve üniversite okuyan toplam 48 öğrencimize 8 ay boyunca aylık 100 TL. eğitim yardımı yapılmış ve yapılmaya devam edilmektedir. Kuru gıda ve temizlik malzemelerinden oluşan paketlerimizden, derneğimize müracaat etmiş ihtiyaç sahibi ailelere, araştırıldıktan sonra toplam 250 koli gıda ve temizlik yardımı yapılmıştır.

Her yıl olduğu gibi geçtiğimiz Ramazan ayı boyunca Salıpazarı yanında iftar çadırı kurulmuş, Ramazan ayı boyunca yaklaşık 27000 kişiye sıcak yemek ikramı yapılmış, ayrıca gelemeyen 15 civarında ihtiyaç sahibi ailenin evlerine sıcak yemek gönderilmiştir. Kurban Bayramında vekâleten kurban kesim organizasyonu yapılmıştır. 2017 yılında 210 adet vekâlet Kurban bağışı olmuş, bu kurbanlar bizzat yönetim kurulu üyelerimiz tarafından yurtdışında kestirilmiş, ihtiyaç sahiplerine birinci elden ulaştırılmış, kesim işleminden sonra vekâlet verenler telefonla aranarak bilgilendirilmişlerdir.

Kurban bayramı boyunca ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere derneğimize teslim edilen et bağışları değerlendirilmek üzere dernek merkezinde bulunan donduruculara konulmuş ve yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılmıştır. Derneğimiz tanıtım ve faaliyetlerinin kamuoyuna daha iyi duyurulması amacıyla el ilanı, broşür, balon, şapka gibi tanıtıcı faaliyetlerin yanında internet sitesi yeniden aktif hale getirilerek bütün faaliyetlerinin duyurulması çalışması yapılmıştır.

Yardımlarımızda büyük yer teşkil eden eşya yardımlarımız da hiç ara vermeden devam etmektedir. Üye, gönüllü ve hayırsever vatandaşlarımız tarafından bağışlanan ayni yardımlarla 83 ailenin ev eşyası ihtiyacı karşılanmıştır.  Her yıl olduğu gibi evlenecek olan gençlerimize çeyiz yardımı da devam etmektedir. Bu çerçevede 5 gencimize çeyiz yardımı yapılmıştır. İhtiyaç sahibi ilköğretim, ortaöğretim ve liseye devam eden 32 öğrencimize kirtasiye, ayakkabı ve giysi yardımı yapılmıştır.

İlçemiz ve Seydikemer’e bağlı köylerde bulunan ihtiyaç sahibi aileler ile mülteci durumunda bulunan ihtiyaç sahibi 670 aileye, ayakkabı ve giysi yardımı bizzat ayaklarına gidilerek kendilerine ulaştırılmıştır. Ayrıca vatandaşlarımızdan çok sayıda bağışlanan giysi ve ayakkabı gibi ayni yardımları en az ayda bir defa olmak üzere ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak amacıyla Fethiye ve Seydikemer’in değişik köylerinde dağıtımlarımız devam etmektedir.  Toplumda sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın önemini arttırmak için başka kurum ve kuruluşlarla bilgilendirme toplantıları düzenlenmiştir.”

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …