Cumartesi , Nisan 20 2024

Aşıklarda Çevre Temizliği

Fethiye’de Aşıklar Tepesi olarak bilinen yarım adada aralarında İngilizlerin de bulunduğu bir grup vatandaş çevre temizliği yaptı.

Daha önce hayvan hakları ve sokak hayvanlarına dikkati çekmek amacıyla Tanzanya’daki 5 bin 895 metrelik Kilimanjaro Dağı’na tırmanan İngiliz vatandaşı Sam Tucker’ın da aralarından bulunduğu grup ip ile manzaradan aşağıya indi. Yamaçtaki cam ve pet şişeler, yiyecek artıklarını toplayan grup daha sonra “Daha temiz bir çevre için el ele”, “Çevreyi nasıl bulmak istiyorsan öyle bırak” yazılı döviz astı.

Grup adına açıklama yapan Doğan Eraslan, Fethiye’nin doğasıyla Türkiye’de yaşanılabilecek en güzel yerlerden olduğunu söyledi.

Türkiye’nin yanı sıra dünyanın birçok ülkesinden turistin ilçeye turistik amaçlı ziyaret ettiğini vurgulayan Eraslan, “Arkadaşlarla doğada atılmış çöpleri gördükçe birşey yapmamız gerektiğini konuştuk. En azından biz seyirci kalmayalım dedik ve bu alanındaki çöpleri topladık. Amacımız bir farkındalık oluşturmak.” dedi.

İnsanların arkasından  çöp toplamanın çözüm olmadığını belirten Eraslan, “temizlik imandan gelir” desturunu tekrar düşündürmek için başka projeler planladıklarını dile getirdi.

– Çevreyi sevmek vatanı sevmektir

Fotoğrafların etkisinin yazıdan daha güçlü olduğunu belirten Eraslan, şunları kaydetti:

“Uyuyan insanları uyandırmak hepimizin görevidir. Yakın zamanda bir toplantı yapıp daha çok insana ‘tabiatın ve geri dönüşümün değerini nasıl etkili şekilde anlatabilirizi’ tartışacağız. Aynı zamanda Belediye temizlik işleri müdürü Mahmut Beye pilot uygulama bölgesi seçip resimli  uyarı tabelaları tasarlanması konusunu görüştük. Aynı yerin iki fotoğrafı olacak biri temiz, biri çer çöp içinde. insanlara hangisinde zaman geçirmek istersiniz diyen bir yazı yer alacak. İnsanların kendi kendilerine soru sorduracak projelere ihtiyaç var. Çevreyi sevmek vatanı sevmektir.”

 

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …