Cuma , Nisan 19 2024

ARICAN, ÜYE ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, yaşanan sorunların öğrenilerek çözüm önerisi geliştirilmesi amacıyla yaptığı üye ziyaretlerine bu hafta Adnan Menderes Bulvarında devam etti. Oda çalışmaları hakkında bilgi de veren Arıcan’a en çok Kurvaziyer Liman çalışmalarının ne olduğu sorusu yöneltildi.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, 1-4 Mayıs tarihleri arasında, Adnan Menderes Bulvarı üzerinde iş yeri olan Akgül İletişimin sahibi Feridun Akgül, Özoto Galeri sahibi Cevdet Özten, Ay-Ke Ticaret Sahibi Ayşe Çaput, Mustafa Coşan, Aytuğlu İnşaat sahibi Mevlüt Aytuğlu, Selçuk Korhan Klima sahibi Selçuk Korhan, Avşar Turizm sahibi Yücel Sülük, Lezzet Piliç Evi sahibi Ali Duran, Bereket Market sahibi Muammer Dikmen, Akkayalar Ticaret, Fethiye Taş Dünyası sahibi Aynur Şakman, Makri Decor sahibi Serdar Yalçın, Ceren Klima sahibi Erol Aksoy, Auto Gölhisar sahibi Hüseyin Türel, Öz Sultan Gıda sahibi Mehmet ve Ali Cesaret, Şekerciler denizcilik sahibi Selim Tazegül, Gölhisar Otomotiv sahibi Mustafa Akkaş, Korucu Ticaret sahibi Serdar Korucu, Stil Dekor sahibi Rafet Toplak, Arslan Market Sahibi Akif Arslan, Cem-Tar İnşaat sahibi Cem Tufan, Poyraz Turizm sahibi Ergün Bağlan, Sırmalı Fırın sahibi Ahmet Sırmalı, İnka İnşaat sahibi Suphi Kaplan, Duran Cam sahibi Şaban Duran’ı iş yerlerinde ziyaret etti.

Ziyaretlerde Oda çalışmaları hakkında bilgi veren Arıcan üyelerin sorularını da cevapladı. Arıcan’a en çok sorulan soru Kurvaziyer Liman oldu. Kurvaziyer liman konusunda bilgi veren Arıcan, Fethiye kurvaziyer limanının Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının yatırım programında yer aldığını söyledi. Arıcan, “2014 yılında Güney Ege Kalkınma Ajansından aldığımız destek ile Fethiye Kurvaziyer Limanının fizibilite etüdünü yaptık. Bu raporla Fethiye’nin kurvaziyer turizm potansiyelini ve kurvaziyer liman yapılabilecek alanlarını tespit ettik. Raporumuzu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına sunduk. Raporumuz bakanlığın ilgisini çekti. Bu konuda Ankara’da bir toplantı yapıldı. İlgili bakanlıkların uzmanları katıldı. Alternatif alanları karadan ve denizden incelediler.” dedi. Arıcan, potansiyel yerlerin tespiti ile ilgili çalışmanın Bakanlık tarafından yürütüldüğünü ifade etti.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …