Salı , Nisan 16 2024

Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Tarafından Düzenlenen Uluslararası Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmasında İmamhatip Ortaokulu ve İmamhatip Lisesi Öğrencileri Kıyasıya Yarıştılar

Bu Yıl 10.su düzenlenen Uluslararası Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması il kategorisi yarışma programı 6 Mart 2019 Çarşamba günü Saat 10:00 – 16:00 arasında Fethiye Şehit Sümer Kız Anadolu İmamhatip Lisesi’nin evsahipliğinde gerçekleşti. Yoğun Katılımın olduğu programı çok sayıda öğrenci, öğretmen, veli, daire amiri geç saatlere kadar takip etti. Fethiye Şehit sümer Deniz Kız Anadolu İmamhatip Lisesi Konferans Salonunda öğleden önce Liseler arasında yapılan yarışma, öğleden sonra Ortaokullar arasında devam etti. Yarışmaya Muğla ve ilçelerinden birçok okul katıldı.

Jürinin ince eleyip sık dokuduğu yarışmaya 6 okul katıldı. Yarışmada dereceye giren okulların öğrencileri çeşitli ödüllerde ödüllendirildiler. Zaman zaman öğrencilerin alkış ve tezahüratlarıyla şenlenen salon, renkli v e heyecanlı sahnelere neden oldu. Yarışmaya ev sahipliği yapan Şehit Sümer Deniz Kız Anadolu İmamhatip Lisesi, Arapça şiir okuma yarışmasında birincilik, Arapça metin canlandırmada da üçüncülük ödülü kazandı. Yarışmada dereceye giren okullar ise şöyle;

Şiir Okuma dalında: Fethiye Şehit Sümer Deniz Kız Anadolu İmamhatip Lisesi birinci, Fethiye Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmamhatip Lisesi ikinci,  Köyceğiz Anadolu İmamhatip Lisesi ise üçüncü oldu.

Metin Canlandırma dalında: Fethiye Anadolu İmamhatip Lisesi birinci, Dalaman Şehit Mehmet Akif Sancar Anadolu İmamhatip Lisesi ikinci, Fethiye Şehit Sümer Deniz Kız Anadolu İmamhatip Lisesi üçüncü oldular.

Öğleden sonra Saat  14:00’te tüm hızıyla devam eden yarışmada  İmamhatip Ortaokullar arasında mücadele başladı. Öğretmenleri tarafındaan yaklaşık bir aydır titizlikle çalışan imamhatip öğrencileri, tüm hünerlerini segilediler. Ortaokullar arasında dereceye girenler ise şu şekilde açıklandı;

Arapça Metin canlandırmada: Muğla Menteşe Kız Anadolu İmamhatip Lisesi ortaokulu bölümü birinci,

Arapça Şiir Okumada:  Fethiye Mehmet Akif Ersoy İmamhatip Ortaokulu birinci, Fethiye Hafız İHO ikinci, Dalaman Şehit Mehmet Akif Sancar Anadolu İmamhatip Lisesi Ortaokul bölümü üçüncü oldu.

Arapça Çocuk Şarkılarında: Dalaman Şehit Mehmet Akif Sancar Anadolu İmamhatip Lisesi Ortaokul bölümü birinci, Muğla Menteşe Kız İmamhatip Lisesi Ortaokul bölümü ikinci, Fethiye Mehmet Akif Ersoy İmamhatip Ortaokulu üçüncü oldular.

Yarışma sonrasında programa evsahipliği yapan Fethiye İmamhatip Ortaokulu Müdürü Mustafa Şahin, öğretmenlere katılım belgesi verdi ve Butür yarışmalardaki Amaç; Arapçayı yaygın bir Lisan olarak günyüzüne çıkarmak. dedi. Öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyoruz.

 

 

 

 

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …