Çarşamba , Nisan 24 2024

ANILDIKÇA YAŞARLAR

Eski Fethiyeliler Platformu 7. buluşmasında “İnsanlar anıldıkça yaşarlar” sloganı ile yine önemli bir nostalji yaşandı. Fethiye’de doğup büyüyen Fethiye’nin ticari ve sosyal hayatına uzun yıllar katkıda bulunan Öz Fethiyeliler ve onun kuşakları Liberty Otel’deki geleneksel yemekte bir araya geldi. 1920’li yıllardan bu yana Fethiye’nin gerçek yerli yaşayanları bir bir ebediyete göçerken, günümüzde halen yaşayan simaları eski turizmcilerden Fatin Ergen Liberty Otel’de buluşturdu. Ak Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer’in misafirperverliğinde gerçekleşen yemeğe Milletvekili Özyer, Büyük Millet Meclisi toplantısı nedeni ile katılamazken, Özyer telefonla geceye katılanlara seslenip iyi dileklerini iletti. Yıllardır görüşemeyen can dostların buluştuğu yemekte yılların hasreti giderilip, adeta nostalji yaşandı. Fatin Ergen’in sunumu ile geceye katılanlar arasındaki bazı Fethiyelilere ”Çakma Fethiyeli” olarak hitap edilmesi salonu kahkahaya boğdu. Gece boyunca da espriler havada uçuştu.

Fethiye’nin iş, sanat, turizm ve spor dünyasının en eskileri, Ölüdeniz’deki Liberty Otel’de bir araya geldiler. Eski turizmcilerden Fatin Ergen’in düzenlediği yemeğe 60 ve 95 yaş arasındaki eski Fethiyeliler ile evlatları da katıldı. Mualla Yerguz, İrfan Derici, Mehmet Sivri ve İzmir’den Birol Fedai de katılan isimler arasındaydı. Geceye yine Bekir Yerguz’dan Mustafa Şıkman’a, Abidin Ay’dan Fotoğrafçı Şükrü Gürel’e kadar 100’e yakın Öz Fethiyeliler ve evlatları da katıldı. FTSO Başkanı Akif Arıcan, Fatih Faralyalı’dan Fethiyespor eski Başkanları Esat Bakırcı, Ahmet Çaçaron’a, Güzen Postalcı’dan Onur Postalcı’ya, Erdal Koylu’dan Mehmet Ertuğrul’a Ozan Karaören’den Fethiye Muacir Romanlar Derneği Başkanı Salih Kocatepe, Fethiye Esnaf Odası Başkanı Mehmet Soydemir’den Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, annesi Ülker Gürol’a kadar yoğun bir katılım gerçekleşti.

Geceye katılanları bir bir anons eden Fatin Ergen’in tanıtımının ardından kısa bir konuşma yapan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Biz Fethiyeli gururuyla büyüyen çocuklarız. Dedelerimizle beraber 4. kuşağız. Böyle bir geleneğin devam etmesi çok özel ve önemli. Bu geceler Beşkaza ruhunu da yaşatıyor. Fethiye artık kabuğuna sığmıyor. Fethiye’de oldukça güzel etkinlikler yapılıyor. Bu gecenin gerçekleşmesinde emeği geçen Milletvekili Hasan Özyer’e ve Fatin ağabeye böyle bir geleneği başlatıp, sürdürmesinden dolayı teşekkür ederim” dedi.

Fatin Ergen de Öz Fethiyeliler ruhunun yıllar önce yine kendisi tarafından başlatıldığını, o günden bu yana giderek azaldıklarını söyledi. Ergen; gecenin düzenlenmesinde destek veren Hasan Özyer’e de teşekkür etti.

Geceye İsrail’den gelen Sadis Cakun ve Rose Cakun çiftine günün anısına hediye verildi. Çift Fethiye’de bu gecede olmaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Sadis Cakun; ”Eski Fethiye’de sahilde yürürken denizde zıplayan balıklar, önümüze uçardı. Biz onları alır toplardık.Körfezde çok balık vardı” derken Rose Cakun da şövalye adasındaki güzel günleri unutamadığını söyledi. Cakun; ”Geçen yıl bugünlerde evimde asılı olan eski Fethiye fotoğrafı yanmıştı.  Çok üzülmüştüm. 1 yıl sonra yapılan bu geceye geldiğimde aynı fotoğrafa sahip oldum. Bu yüzden burada olmaktan, dostları görmekten, Öz Fethiyeli olmaktan gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Öz Fethiyeliler gecede bir bir anılarını da anlattı.  Kimi Fethiye’deki coşkulu Cumhuriyet Bayramlarını ve 10. yıl kutlamalarını anlatırken; kimileri de Fethiye’nin sevdalısı olduklarını dile getirdiler.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …