Çarşamba , Nisan 24 2024

Anadolu Yöresel Ürünler Etkinliği

Türkiye’nin dört bir yanındaki lezzetler, Fethiye’deki etkinlikte buluştu. Beşkaza Meydanı adeta feshane şenliğine dönüştü. Erzurum’un çağ kebabından Hatay’ın künefesine, Aydın’ın deve sucuğundan Kayseri’nin pastırmasına kadar yaklaşık 15 ilden lezzetlerin sergilenip satıldığı Anadolu Yöresel Ürünler etkinliği 17 Mart Cumartesi gününe kadar sürecek.


Öz Muğlalılar Derneği tarafından Fethiye’de sade bir şekilde açılan Anadolu Yöresel Ürünler etkinliğine yoğun ilgi oldu. Fethiye Beşkaza Meydanı’ndaki stantlarda Anadolu’nun dört bir yanından tatlar sergilenip satıldı. Trabzon’dan Hatay’a, Aydın’dan Gaziantep’e kadar 15’e yakın ilden organik ürünlerin satıldığı ve feshaneye benzeyen etkinliğe vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Erzurum’un çağ kebabından Aydın’ın deve sucuğuna, Trabzon’un muhlamasından Kayseri’nin pastırması ve Hatay’ın tandır kebabı ile künefesine kadar hemen her ilin tatları sergilenip satıldı. 50’ye yakın standın yer aldığı etkinlikte Beşkaza Meydanı cıvıl cıvıl bir görüntüye sahne oldu. Hünerli ustaların vatandaşın gözü önünde kuru patlıcan ve biberleri doldurup dolmalar yaptığı, dev saclarda etlerin kavrulduğu etkinlikte yine vatandaşın gözleri önünde künefeler hazırlanıp pişirildi. Değişik yörelerin el sanatlarının da sergilenip satıldığı Anadolu Yöresel Ürünler etkinliğinde Afyon’un pişmaniyesi de yine vatandaşların gözleri önünde hazırlanıp paketlendi. Stantları gezen vatandaşlar böyle bir etkinliğin hazırlanmasından dolayı ilgililere teşekkür ederlerken; çocuklar da çevrede kurulan şişme oyuncaklarda vakit geçirme fırsatı buldular. Anadolu Yöresel Ürünler etkinliği sabah saat 10:00’dan gece 22:00’ye kadar açık tutulurken, 17 Mart Cumartesi günü kapılarını kapatacak.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …