Salı , Nisan 23 2024

Alman Turist Sayısı Geçen Yılı Geçti

Dünyanın en büyük turizm fuarları arasında olan ITB Berlin’den dönen FTSO ekibi fuarı değerlendirmek için bir araya geldi. Fuarda Ölüdeniz’in öne çıktığını belirten katılımcılar, Kültür ve Turizm Bakanlığının tanıtım konusunda ciddi bir çalışma sergilediğini kaydetti.

Turizm sektörüne yönelik tanıtım çalışmalarını Fethiye Güç Birliği Şirketi eliyle yürüten Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası yurt içi ve yurt dışı fuar çalışmaları kapsamında son olarak ITB Berlin Fuarında başarılı bir tanıtım çalışması gerçekleştirdi. Fethiye’yi tanıtmak için ITB Berlin’e katılan FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, FTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Özütok ve Kokartlı Rehber Barış Duman fuar sonrası bir araya gelerek fuarı değerlendirdi. 13 Mart Salı günü yapılan değerlendirme toplantısında fuarda Ölüdeniz’in ön plana çıktığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığının iyi bir çalışma sergilediği ifade edildi.

Türkiye’nin her yerinden katılım vardı

Fuarı değerlendiren Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve FGB Müdürü Günay Özütok, “Biz Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak, ilçemizi en iyi şekilde yurt içi ve yurt dışı fuarlarında daha iyi tanıtmak için çaba sarf ediyoruz. Berlin Fuarı dünyanın en büyük fuarı. Bütün dünya oradaydı. Önemli olan böyle bir fuarda ilçemiz adına katılmaktı. Güzel geçti. Yoğundu. Genel olarak başarılı bir fuar geçirdik. Kültür ve Turizm Bakanlığımız hem salon içerisinde hem de salon dışında Ölüdeniz başta olmak üzere Kapadokya’dan Truva’ya kadar billboradlarda yer vermiş. Bunları görmek bizi gururlandırdı. Bakanlığımız bu fuara ciddi para harcamış, içini de doldurmuş. Stantta Türkiye’nin her yerinden katılımcı vardı. Belki biraz daha animasyon ağırlıklı olabilirdi ama bunlar giderilemeyecek şeyler değil. Çok fazla değer bir arada tanıtıldı. Belki bu değerler daha iyi tanıtılabilirdi. Götürdüğümüz tüm materyalleri dağıttık. Her gelen mutlaka standımıza uğradı ve bilgi aldı. Promosyonlara daha çok ilgi duyuluyor. Mutlaka insanların kendi hayatlarında kullanabilecekleri promosyonlardan dağıtılması gerekiyor.” dedi.

Ölüdeniz ile gurur duyduk

Fuara katılan bir diğer isim olan Kokartlı Rehber Barış Duman da Ölüdeniz’in fuarın her yerinde dev billboardlarda sergilendiğini, bundan gurur duyduklarını ifade etti. Duman şu sözleri kaydetti: “ITB Berlin Turizm Fuarında Fethiyemizin tanıtımını yaptık. Türkiye standı fuarın en büyük standıydı. Fethiyemizin görsellerinin fuar alanı dışından başlayıp, ilk giriş holünde geçiş güzergahlarında hemen hemen fuar alanının her yerinde dev bilboardlarda görmek bizi gururlandırdı. Fuarda acente temsilcileri ve devlet yetkilileri ile yapmış olduğumuz değerlendirme sohbetlerimiz de aldığımız bilgiler şimdiden geçen sene gelen Alman turist sayılarının yakalandığının ve daha fazlasının beklendiği yönünde oldu. Almanya’dan Dalaman havaalanına direkt uçuşların mayıs ayı itibariyle başlamasını bekliyoruz. Gördüğümüz tek problem Berlin’den Dalaman’a direkt uçuşların iptal olabileceği yönündeydi. Bu konuyu gerekli kurumlar ile görüşüp sıkıntının giderilmesi ile ilgili çalışmalarımız oldu. Böyle bir problemin olmamasını temenni ediyoruz. Tanıtım için destekleyen Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasına, TÜRSAB’a, Almanya’da bizi yalnız bırakmayan ve gönüllü olarak görev alan Doğan Dönmez abimize ve fuara katılan tüm işletme temsilcilerimize teşekkür ederiz.”

Tanıtıma var gücümüzle devam edeceğiz

 

Tanıtım çalışmalarına Rusya ve Çin ile devam edeceklerini kaydeden FTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve FGB Müdürler Kurulu Başkanı Akif Arıcan, “Arkadaşlarımız Almanya’dan geldiler. Çok geniş katılımlı güzel bir fuar olduğunu ifade ettiler. Daha önce Hollanda, İngiltere’de fuarlara katıldık. Önümüzdeki günlerde de Rusya ve Çin’de bölgemizi tanıtmak için bütün gücümüzle çaba harcıyacağız. Önemli olan ilçemizin doğal ve tarihi güzelliklerini iyi anlatabilmek. Turizm konusunda sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bölgemizin turizmine değer veriyoruz. Her fuarda eksiklerimizin tamamlayarak daha iyi katılım sağlamaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …