Cuma , Mart 29 2024

Alım Satım Sınavları Devam Ediyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın TOBB MEYBEM tarafından düzenlediği, motorlu kara taşıtı alım satım mesleki yeterlilik sınavları devam ediyor. Fethiye’de 2. el araç alım satım ticareti ile uğraşan 36 kişinin mesleklerinde ehil olduklarını belgelemek üzere katıldıkları sınavların beşincisi 17-18-19-20 Temmuz 2019 tarihlerinde yapıldı.

Yoğun başvurunun olduğu mesleki yeterlilik sınavları için şu ana kadar 206 kişi başvurdu. Süreci tamamlanan 4 sınav sonunda 135 kişi mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazanırken, 5’inci sınava

13 Şubat 2018 tarih ve 30331 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan ‘İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik’in yürürlüğe girmesi ile ikinci el motorlu araç alım satım faaliyeti gösteren firmalara ‘Yetki Belgesi’; yetkili ve çalışanlara ise ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’ alma zorunluluğu getirildi. İkinci el araç alım-satım işi yapan firma yetkililerinin veya çalışanlarının yasal yükümlülüklerini yerine getirmelerini sağlamak için Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Motorlu Taşıt Alım Satım Mesleki Yeterlilik sınavı düzenlendi. FTSO ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği iştiraki TOBB MEYBEM A.Ş. işbirliğinde yapılan sınava 2.el araç alım-satımı faaliyet gösteren 36 kişi katıldı.

Sınav, teorik ve uygulamalı olmak üzere iki aşamalı olarak yapıldı. Sınavın teorik yani yazılı kısmı FTSO Hizmet Binası Likya Salonunda gerçekleştirildi. Uygulamalı aşama ise Dalaman Acarlar Otomotiv ile Renar Otomotiv’in ev sahipliğinde yapıldı.

YETKİ BELGESİ ZORUNLU

İkinci el motorlu kara taşıtı ticareti, Yetki Belgesi alan tacirler ile esnaf ve sanatkârlar tarafından yapılacak. Yetki Belgesi başvurusu, yetki belgesi verilmesinde aranan şartların taşındığını gösteren belgeler ile birlikte ‘Ticaret İl Müdürlüğü’ne İETTS (İkinci El Motorlu Kara Taşıtları Ticareti Bilgi Sistemi) üzerinden online olarak yapılacak.

İkinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti faaliyeti ile iştigal eden işletmelerin,  durumlarını yönetmelikteki şartlara uygun hale getirerek 13 Ağustos 2019 tarihine kadar Yetki Belgesi alması gerekiyor.

About egegazetesi

Check Also

AKDENİZLİ: “HAZİRAN ATAMALARINDA HAKİM VE SAVCILARIMIZ DA GELECEK”

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, seçim çalışmaları …