Cuma , Mart 29 2024

Aldan’dan Veda Mı, Sitem Mi?

2011 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili olan ve 24 Haziran 2018’de görevi sona erecek olan Ömer Süha Aldan, sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu. 24 Haziran 2018 döneminde milletvekilliği listesinde kendisine yer bulamayan Aldan, açıklamasında sitem mi, yoksa veda mı ettiği konusunda taktiri kamuoyuna bırakıyor. Milletvekili Aldan; “2011 yılından bu yana büyük bir onurla üstlendiğim Muğla Milletvekilliği görevim 24 Haziran 2018 tarihi itibariyle sona eriyor” dedi.

Milletvekili Aldan sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama şu şekilde; “Başlangıçta kontenjan aday adaylığım duyulur duyulmaz yoğun tepkilerle karşılaştım. Elbette ki, kontenjan adaylığı, yıllarını örgüte hizmetle geçirmiş ve bunu milletvekilliğiyle taçlandırmak isteyen örgüt emekçileri için can sıkıcı bir olaydı ve ön seçime değer veren ilimizde kontenjan adaylığına sempatiyle bakılmıyordu.

Lakin bir partinin bünyesinde belli niteliklere sahip kişileri milletvekili olarak barındırması siyasetin bir gereğiydi.

Kendime bir söz verdim ve ön seçimle gelmiş bir milletvekili kadar olmasa da, örgütle sıkı bağlantılar kurmaya ve yerelde koşturmaya çalıştım. Ankara’da yatmadım, her haftanın en az üç gününü Muğla’da geçirdim, hemen her telefona yanıt verdim, her talebi gücüm yettiğince karşılamaya çalıştım.

Ama her şeyden önce geçen sürede siz dostlarıma; güleryüz verdim, güleryüz aldım, dostluk verdim, dostluk aldım, sevgi verdim, sevgi aldım, umut verdim, umut aldım. Kısaca sevgiye, vicdana, dürüstlüğe, adalete, çağdaşlığa sahip bir ailenin ferdi oldum. Şimdi çoğunu isim isim bildiğim binlerce kardeşim var.

Öte yandan hukukçu kimliğimin gereği olarak partime, uzmanlığım ve genel birikimim çerçevesinde katkıda bulunmaya çalıştım.

Milletvekilliğim yanında Adalet Komisyonu Sözcülüğü ve CHP Grup Disiplin Kurulu Başkanlığı görevlerini yerine getirdim. Genel politika anlamında yaptıklarımı uzun uzadıya açıklamam parti politikası gereği doğru olmasa da en önemlilerinden birini paylaşabilirim. O da; AKP iktidarının gece yarısı bir madde ihdasıyla çocuklara cinsel istismarda bulunanlara af getirme planını bozarak, yasallaşmasının önüne geçen süreci başlatmamdı.

Lakin anlaşılan o ki, Genel Merkezimiz milletvekilliği hizmetimizi yeterli gördü ve bir kan değişikliği yoluna gitti. Beni milletvekili yapan da aynı yerdi, sonlandıran da. Dolayısıyla bu aşamada yapılanı saygıyla karşılamam gerekiyor.

Belki de biraz soluklanmak, resme biraz uzaktan bakmak yerinde olacaktır.

Bu arada liste belirleme sürecinde yaşananları ve nasıl tasfiyeye tabi tutulduğuma ilişkin değerlendirmemi zamana bırakıyorum.

Şimdi yapmamız gereken aday olan yedi arkadaşımızın yanında olmaktır. Adaylardan biri partimize yeni dahil olsa da, tümü örgütten. Belki uzunca bir süre sonra “ithal adayımız” yok.

Partime, Cumhurbaşkanı adayıma ve milletvekili adaylarımıza içten başarı dileklerimi iletiyorum. Ben de gücüm yettiğince seçim kampanyamıza katkıda bulunmaya çalışacağım.

Son olarak siz kardeşlerime, dostlarıma, yoldaşlarıma; bu süreçte bana değer verdiğiniz için teşekkür ederim. Yedi yıl süreyle bu onurlu görevi yerine getirmeme oyunuz, emeğiniz ve umut dolu yüreğinizle sağladığınız katkılar için sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Sağlıcakla kalın…”

About egegazetesi

Check Also

AKDENİZLİ: “HAZİRAN ATAMALARINDA HAKİM VE SAVCILARIMIZ DA GELECEK”

Seydikemer Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Seydikemer Belediye Başkan Adayı B. Önder Akdenizli, seçim çalışmaları …