Perşembe , Mart 28 2024

Akademik Yıl Açılışı Töreni

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fethiye İşletme Fakültesi, Fethiye Ali Sıtkı Mefharet Koçman MYO, Fethiye Sağlık Hizmetleri MYO 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Açılış Töreni ve Beslenme ve Diyetetik Bölümü Beyaz Önlük Giyme Töreni gerçekleştirildi. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Beslenme ve Diyetetik Bölümünün öneminden bahsederek velilere seslendi. Çiçek “Yeni yönetim olarak öğrenci endeksli hareket ediyor ve öğrenciye yatırım yapıyoruz. Öğrencilerimizin birer cevher olduğuna inanıyoruz ve bu cevherleri açığa çıkarmak için durmadan çalışıyoruz” dedi.

Türk Büyükleri Anıtı’ndan Atatürk Anıtı’na kadar kortej yürüyüşü ile başlayan tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile devam etti. Törene, Fethiye İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Gavcar, Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatmagül Yur, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Famil Şamiloğlu, Edebiyat Fakültesi Dekanı Sebahattin Çevikbaş, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Celal Ateş ile Fethiye İşletme Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Ziraat Bilimleri Fakültesi ve Fethiye’de bulunan Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı.

Beşkaza Meydanı’ndaki törenin ardından, Fethiye İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Gavcar ile Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatmagül Yur ile diğer öğretim üyeleri Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner’e ve Fethiye Belediye Başkanı Behcet Saatcı’ya nezaket ziyaretinde bulundu.

Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Açılış Töreni’nin öncesinde, Üniversitemiz  Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı tarafından mini konser verildi.

Törenin açılış konuşmasını Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Fatmagül Yur yaptı. Ardından sözü alan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Beslenme ve Diyetetik Bölümünün öneminden bahsederek velilere seslendi. Çiçek “Yeni yönetim olarak öğrenci endeksli hareket ediyor ve öğrenciye yatırım yapıyoruz. Öğrencilerimizin birer cevher olduğuna inanıyoruz ve bu cevherleri açığa çıkarmak için durmadan çalışıyoruz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencileri beyaz önlüklerini giydi. Tören, aşure ikramının ardından sona erdi.

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …