Çarşamba , Nisan 24 2024

AK Parti’de Yeni Yüzlere Yer Verildi

AK Parti milletvekili aday listesi kimler, ne zaman açıklanır? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son halini verdiği  AK Parti’nin milletvekili aday listesi YSK’ya teslim edildi. 24 Haziran seçimlerine az bir zaman kala vatandaşlar milletvekili adaylarının kimler olacağını öğrenmek istiyorlardı. CHP yaptığı açıklama ile isim listesini açıkladı. Gözler AK Parti’ye çevrildi.

AK Parti’nin, 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için hazırlanan aday listesi YSK’ye sunuldu. Ak Partide bir gün önceden başlayan hareketlilik dün Pazartesi günü saat 16.45’şe kadar sürdüğü öğrenildi. En sonunda liste YSK’ya verilerek sıralamanın oluşturulduğu öğrenildi. Ak Partide 1 Fethiyeli var oda 3.cü sırada Muhuttin Kayabaş.

MHP’nin günler öncesinden adayları açıklamasının ardından dün de CHP’nin milletvekili adayları sızdırılmıştı. AK Parti’de ise bu işler bir hayli titiz bir şekilde yürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti milletvekili adaylarını belirlemek için günlerdir liste üzerindeki  çalışmalarını tamamlayarak YSK’ya  gönderdiği öğrenildi. Muğla’da mevcut 2 vekilde sıralamada olmadığı gözlendi. Hasan Özyer Milletvekilliği başvurunda bulunmaz iken Nihat Öztürk yapmıştı. Ama Ak Parti Genel Merkez tarafından YSK’ya verilen 2018 milletvekilliği sıralamasında olmadıkları görüldü. AK Parti’nin 27. dönem milletvekili aday listesinde 7 isim şöyle belirlendi. 1 – MEHMET YAVUZ DEMİR ÖĞRETMEN /EĞİTMEN, 2 – YELDA EROL GÖKCAN SERBEST,3 – MUHİTTİN KAYABAŞ YÖNETİCİ – ÖZEL SEKTÖR, 4 – HÜSEYİN ZAFER ALKAYA DOKTOR, 5 – EYLEM TAN YÖNETİCİ – ÖZEL SEKTÖR, – 6  KADİR DAĞLI  AVUKAT , 7 – ARİF SERT ÖĞRENCİ olarak kayıtlara geçti.

Öte yandan öğle saatlerinde Ak Parti Muğla Milletvekilliği için Eski Başbakanlardan Tansu Çillerin bile adı geçti. Ama YSK’ya gönderilen listede ve sıralamada olmadığı görüldü.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …