Çarşamba , Nisan 24 2024

AK Parti Kiminle Seçimi Alabilir?

Fethiye Belediye Başkanlığı AK Parti,  Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti arasında geçek gibi görünüyor. Bu seçim çok renkli ve baş başa geçek son düzlükte koşan, projelerini, yapacaklarını iyi anlatan seçimi alacak.  

AK Parti Kiminle Seçimi Alabilir?

31 Mart 2019 Seçimleri için halk ve kamuoyunda sesler yükselmeye başladı. Yeni yıla az süre kala vatandaşlar bulundukları ortamda yaptıkları ilk sohbet konusu artık siyaset oluyor. Bunun için de başlıca en çok merak edilen konuda Ak Partinin adayı kim olursa en fazla oyu alabilir veya seçilebilir. Bu konuda çoğunluk kesimin olabilir seçimi alabilirlik dediği isim daha çoğunlukla Ak Partide Kadir Sarıhan oluyor. Neden mi en başta her kesimi kucaklayabilecek, her ortama ayak uydurabilecek olduğu vurgulanıyor. Fethiye’nin 154 bin nüfuslu büyük bir ilçe olduğu her kesimden insanın mutlaka bir yerde belediye ile kesiştiği ve kesişmek zorunda olduğundan Fethiye Belediye Başkanlığı seçimi için adı geçen kişiler arasında seçim yapılması istendiğinde, Kadir Sarıhan’la sonuca ulaşılmasının daha kolay olduğu konuşuluyor.

Fethiye’de siyaset gün geçtikte daha da konuşulmaya başlandı. Günümüz gerçekleri de bir bir görünmeye başladı. Bunun için daha çoğunlukla Fethiye’nin geleceği ve Fethiye’yi kim yönete bilir, hangi parti ile hizmet gelir. Ak Parti adayı ile mi, Cumhuriyet Halk Partisinin adayı ile mi  veya İyi Parti’nin adayından mı hizmet gelir, halk bunu tartışıyor ve her mercide konuyor.  İşte bu süreçte artık Fethiye’de kim seçimi alabilir?. Ak Parti mi, CHP mi, İyi Parti mi diye, evde, kahvede, bankada, dolmuşta, parkta kısacası hayatın her deminde konu siyaset olduğunu görüyoruz ve duyuyoruz. Tabi ki daha çok merak edilen konu Ak Parti de iki isim konuşuluyor, bir Kadir Sarıhan, diğeri de Muhittin Kayabaş, değerlendirildiği zaman öne çıkan isim Kadir Sarıhan oluyor. Yıllardır siyasetin içinde olması halkın içinde ve iyi gününde, kötü gününde mutlaka ziyaret ediyor olması, Muhittin Kayabaş’a göre daha çok tanıyor olması, toplum içerisinde sergilediği tavırların, sempatik, uyumlu kişiliği, genç , daha modern, her kesime yakın dura bilen, yıllardır partinin içinde bulunması ve hizmet akışında zorlanmayacağı konuşuluyor. Turizmcisi, İnşatçısı, Hacısı, Hocası, Eğitimcisi, Emeklisi, İşçisi , Aşçısı, Sanayicisi , toplumun çoğunluğundan oy alabilir olduğu belirtiliyor. Fethiye’nin zorunlu  olan deniz temizliği, yat yanaşma yeri, Kruvazör hasretinin bitmesi için merkezi hükümetle bu sorunları çözüme kavuşturabilir gözüyle görüyorlar. Fethiye’de yapılan yatırımların gelmesi için uğraş verdiği, gözle görünen Kadir Sarıhan’ın önümüzdeki seçime Fethiye Belediye Başkan Adayı gösterilmesiyle seçimi alabilecek adayların içindeki şansı bir hayli yüksek kişi olarak konuşulmasına sebep oluyor. Bunun yanında Muhittin Kayabaşın daha muhafazakar, ilçede yaşayan farklı kesimlere mesafeli duracağından, turizm bölgesi olan Çalış, Hisarönü, Ovacık, Ölüdeniz ve Göcek yerlerdeki esnaflık yapanlardan oy almasının  zor olduğunu, genel olarak değerlendirildiğinde Kayabaş’ın, seçimi almakta çok çok sıkıntı çekeceğinin göründüğü vurgulanıyor. Tabi ki burada adayı belirleyecek olan Ak Parti İl Başkanlığı ve Genel Merkez kademeleridir. Bizler bölgemizdeki halka aracılık görevimiz olan kamu görevimizi onlardan aldığımız bilgileri araştırarak konuşarak  yansıtmaya çalışıyoruz.

Adaylar, Karaca, Sarıhan ve Saatcı Olursa Ne Olur?…

Öte yandan Fethiye de İyi Parti ile ittifakın olamayacağı yününde bilgiler geliyor. Ola ki ittifak olmaz ise, İyi Partiden mevcut Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ın aday olması düşünülüyor. CHP’de Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e yakınlığı ile bilinen daha önce Kumluova Belediye Başkanlığı yapmış Alim Karaca’nın yılbaşından önce Fethiye Belediye Başkan adayı olarak belirlenmesi ve açıklanacağı yönünde bilgiler gelmektedir.

Fethiye de konuşulduğu gibi  Ak Parti’den Kadir Sarıhan, CHP’den Alim Karaca ve İyi Partiden Behçet Saatcı aday olursa, bu seçim çok kritik geçebilir. Neden böyle söyledim, tabi ki halkın konuşmalarından dolayı. Bir çok yerde sohbetlere bakılır ise CHP’nin kalelerinden biri olarak görünen Fethiye’de, kaç yıldır seçim alınamıyor. CHP’nin seçmeni daha çoğunlukla kendi adayında bulamadıklarını Behçet Saatcı’da bulduğu için ona oy veriyor ve başkanlığı ona meclis çoğunluğunu partisinin meclisine veriyor. Yine aynı olur mu? Bilinmez ama bu seçim farklı olacak mı olmayacak mı? göreceğiz. Behçet Saatcı , CHP’li aday Alim Karaca karşısında şanslı mı değil mi? bunu da ilerleyen zaman dilimi içinde yaşayacağız. Alim Karaca, Fethiye halkına ve burada yaşayanlara ne diyebilir,  “Ben size büyük şehrin imkanlarını daha fazlasıyla sunmaya çalışacağım diye bilir. Eğer ki istikrarlı bir seçim süreci götürebilir ise seçimi alabilir mi, alamaz mı onu da hep birlikte yaşayacağız.

Kadir Sarıhan ne diye bilir, “Ben merkezi hükümetten olabilecek her hizmet ayağınıza  getireceğim daha iktidar da olmadan Diş Hastanesi, Kapalı Spor Salonu, Fethiye Emniyet Müdürlüğü Yeni Binası,  Engelsiz Yaşam Merkezi, Gençlik Merkezi, Körfezin temizlenmesi için proje ihalesinin yapılması, Çatalarık bölgesine yaptırılan okulların yaptırılması gibi diğer hizmetlerin talebe göre Fethiye’ye getirilmesi  diyebilir. Behçet Saatcı ne diye bilir, “20 yıllık tecrübe ile biz bize yeteriz, kendi yağımız ve tuzumuz ile kavrulur gideriz diyebilir. İşte biz olabilecekleri yazıyoruz. Burada o bu ayrımcılığı yok kimseden alınmış bir açıklamada yoktur. Konuştuğumuz, görüştüğümüz kişilerin çoğunluğunun konuşmasından derlediğimiz bilgilerdir.   Haber Mesut BÖLÜK

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …