Perşembe , Mart 28 2024

Ak Parti İlçe Başkan Adayını Arıyor

Ak Parti Fethiye İlçe Başkanlığı için yarış başladı. AK Parti Fethiye İlçe Başkanlığı için 7 aday adayı yarıştığı belirtilirken, bu isimler Adem Camuz, Bilgi Uysal, Harun Balcı,  Keramettin Yılmaz, Turgay Öztürk, Süleyman Baydar, Rıfat Musa Baltacı, olduğu biliniyordu. 
İlçe Başkanlığı yarışında  7 isimden dördünün  Ankara’ya gittiği öğrenildi. Gidenler kimler, Adem Camuz, Keramettin Yılmaz, Süleyman Baydar ve Turgay Öztürk olduğu biliniyor. Bu dört kişiden birine İlçe Başkanlığı için seçime girme vizesi verilecek olduğu vurgulanıyor. 

Ak Partide kongre süreçleri başladı. 13 İlçede yapılması planlanan kongrelerin ilki geçtiğimiz 2 hafta sonunda yapılmıştı. Şimdi diğer ilçelerde yapılması için adayların belirleme işleyişi sürüyor. 7 Mart 2020 Cumartesi günü Fethiye İlçe Teşkilatında yapılan temayül  başlayan yarışın ilk adımıydı ve şimdi ikinci adımı da mülakat olarak netleşiyor. Diğer taraftan da telefon ve mesaj, gibi yoklamalar yapılmıştı. Yani anket çalışması gibi ön uygulamalardan da haberdarız. Aslında bunların hepsi bir gaz alma politikası ama herkesin gönlünü almaya yönelik bir uygulama Ak Partide. Şimdi ise Ak Parti Genel Merkezine çağırılan 4 isim mülakata katılacak ondan sonrada dörtten bire düşürülecek aday sayısı, o 1 isimle de  ilçe başkanlığı seçimine gidilecek. Ankara’ya giden dört isimden kim adaylık vizesini alabilir?. İşte buradaki asıl özel isim kim olacak?. Kim Fethiye’ye istediğini alarak mutlu dönecek?. Bence kimse istediğini alarak dönmeyecek. Çünkü genel merkez bu bilgiyi Ankara’ya giden Adem Camuz, Keramettin Yılmaz, Süleyman Baydar ve Turgay Öztürk ile paylaşmayacak. Onun için herkes mutlu ve umut ile geri gelecek. İlerleyen sürede sihirli bir telefon gelecek ve Fethiye İlçe Başkanlığında İlçe Başkanı adayı açıklanacak. Ama bu saatten sonra Fethiye İlçe Başkanlığı için bu dört aday üzerinde işleyiş devam edecek. Süre fazla uzamayacak çünkü Nisan ayının içinde Fethiye İlçe Başkanlığı seçimi gerçekleşir. Önemli olan Fethiye’den ziyade daha ilçe başkanı adayı olmayan ilçeler var. Onlarda durum ne olacak. Bunun yanında İl Başkanın görevden alınması durumu ve yeni İl Başkanı adayı kim olacak? Ak Parti oldukça hareketli günleri bekliyor. Buradaki ilçe başkanlıkları birçok hesapları da beraberinde getiriyor. Çünkü ilerleyen sürede Kasım ayında erken seçim olduğu duyumları geliyor. Yani milletvekili olmak isteyenler için hesap yapılıyor. Zira seçimde seçilecek yerlerde yer bulabilmek için. Buradaki kilit ilçelerden biride Fethiye. Ondan dolayı da burada il teşkilatı tüm hesapları kendilerine yakın kişilerden oluşturmak için çaba sarf ediyor. Kim ile yol alabilecekler ise onun ilçe başkanı olması için uğraş veriliyor. Buradaki ilçe başkanlığı ondan dolayı çok büyük önem arz ediyor. İlerleyen sürede ilçe başkanı olarak atanacak kişiyi de açıklayacağız.

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …