Cuma , Nisan 19 2024

Ağaç Kesme ve Boylama Tatbikatı

Fethiye ilçesinde, orman kooperatifleri üyelerine ve orman işçilerine yönelik uygulamalı olarak ağaç kesme ve boylama tatbikatı yapıldı.

Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Nif Mahallesi’ndeki orman kesim sahasında yapılan tatbikata, Muğla Orman Bölge Müdür Yardımcısı Enver Demirci,  Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu, Nif Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyeleri ve kesim işinde ücretli çalışan mahalleliler katıldı.

İşçilere öncelikle Fethiye Orman İşletme Müdür yardımcısı Ali Dalgıç tarafından iş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgiler verildi. Kesim sırasında yaralanmaları önleyen baret, maske, eldiven, kıyafet ve botların özelliklerini anlatan Dalgıç, bu donanıma sahip olmayan hiçbir işçinin kesim alanlarına giremeyeceğini söyledi. Konuşmaların ardından kesim alanındaki çam ağacı tatbikat kapsamında motorlu testereyle kesildi.

Muğla Orman Bölge Müdür Yardımcısı Enver Demirci de Muğla’nın Türkiye’nin sayılı bölge müdürlüklerinden birisi olduğunu kaydetti. İl genelinde çalıştıkları anlatan Dikici, “Muğla’nın yüzde 68’ini orman teşkilatı yönetiyor. ‘Ormancı’ dediğimizde işçilerimiz de birer ormancıdır. Bugün faaliyetimizin adı ‘tatbikat’ ancak neticede bir araya gelelim istedik.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …