Cuma , Nisan 19 2024

ADD   “19 MAYIS  ANADOLU’ DA YAKILAN BAĞIMSIZLIK ATEŞİDİR”

Atatürkçü Düşünce Derneği Fethiye şubesi tarafından  19 Mayıs 1919 Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle  yazılı açıklama yapıldı. ADD Fethiye şubesi yönetim kurulu başkanı Haydar Murat Topçu tarafından yapılan yazılı açıklamada “Bugün milli kurtuluş mücadelemizin başlangıcının 98.yıldönümüdür. Türk Milletine Kutlu Olsun” denildi.

Haydar Murat Topçu açıklamasında “19 Mayıs 1919 dünyada emperyalizme karşı kazanılan ve tüm mazlum milletlere örnek olan ilk bağımsızlık savaşının başlangıcıdır. Mustafa Kemal ATATÜRK, 98 yıl önce milli mücadeleyi örgütleyerek Türk Milletini bağımsızlığa ulaştırmış ve batılılara rağmen tam bağımsız bir modern devleti kurmayı başarmıştır. 19 Mayıs 1919 sabahı Samsun’da doğan güneş bütün ezilen ulusların ufuklarını aydınlatmaya devam etmektedir. 19 Mayıs, Osmanlı topraklarında işgal ve paylaşımlara karşı mevcut saltanat ve hilafet makamı ile hükümetin kayıtsız kaldığı, hatta işgalcilerle işbirliği yaptığı bir ortamda, Türk Milletinin Bağımsızlığına ve Geleceğine önderlik edecek olan Mustafa Kemal Paşa’nın doğum günüdür. Ulusun egemenliği için, aydınlık, çağdaş, demokratik bir Türkiye  için yola çıkılan  gündür. 19 Mayıs millet olma iradesidir, tam bağımsız yaşama seferberliğidir. 19  Mayıs  Anadolu’da yakılan Bağımsızlık ateşidir.

“19 MAYIS RUHUNU TAŞIYAN SON KİŞİ YOK EDİLMEDEN ATATÜRK CUMHURİYETİ DE ORTADAN KALDIRILAMAZ”

Bağımsızlığımız ve millet olma gerçeğimiz bugün ağır bir saldırı altındadır. Ulus devletimiz parçalanma tehdidiyle karşı karşıyadır. Anadolu devrimini ret edenler, ümmet ilişkilerinden, kulluk düzeninden, feodal bağlardan güç alarak cumhuriyeti ve ulus devleti yıkmak için aldıkları görev emrini yerine getirmektedirler. Mustafa Kemal’in gençliğe hitabesindeki tüm şartlar ve koşullar bugün yaşanmaktadır. Vatanımız ve insanımız işgal altındadır. Yüce Atatürk’ün geleceği emanet ettiği yegane güvencemiz Gençlerimiz gerçeği görmüştür.  Mücadeleye karar vermiştir. Aydınlık, çağdaş ve tam bağımsız Türkiye yolunda gençlerimiz sorumluluğunun bilincindedir. Bağımsızlık benim karakterimdir diyen Mustafa Kemal’in Askerleri olarak bizler; Bağımsızlık mücadelesinden, millet olma ülküsünden asla vazgeçmeyeceğiz. Ülkemizde 19 Mayıs ruhunu taşıyan son kişi yok edilmeden ATATÜRK CUMHURİYETİ de ortadan kaldırılamaz. Milletimizi 19 Mayısları anlamaya, cumhuriyete ve kazanımlarına, cumhuriyet devrimlerine sahip çıkmaya, millet olma sevdamızı ve ulusal egemenliğimizi yaşatmaya çağırıyoruz. Yaşasın yeniden “Tam Bağımsız Türkiye” Yaşasın “Ulusun Egemenliği. Ne Mutlu Türküm Diyene” diyerek sözlerini tamamladı.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …