Çarşamba , Nisan 24 2024

Orman  ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,  Fethiye ve Seydikemer

 ilçelerinde 26 milyon lira değerindeki 3 tesisin temel atma törenine katıldı.

Fethiye’deki konuşmasından 16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği referandumunda ‘evet’ desteği isteyen Bakan Eroğlu’nun rejim şakası töreni izleyenleri güldürdü. Muğla programına Seydikemer’den başlayan Bakan Veysel Eroğlu, ilk olarak Seydikemer Belediyesi’ni ziyaret etti. Seydikemer Belediye Başkanı Ak Partili Yakup Otgöz ile görüşen Bakan Eroğlu, daha sonra Seydikemer Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda Devlet Su İşleri (DSİ) Toplu Temel Atma ve Açılış Töreni ile orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve Orköy kredi sertifikaları dağıtım törenine katıldı. Törende Bakan Eroğlu’na Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Murat Acu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, Ak Parti Muğla Millet Vekili Nihat Öztürk ve Muğla Valisi Amir Çiçek eşlik etti.

 

Seydikemer Belediyesi ziyaretinde başkan Yakup Otgöz’den bölge hakkında bilgiler aldıktan sonra tören alanına geçti. Tören alanında vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile karşılanan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Seydikemer halkından 16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandumda destek istedi. İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende ilk olarak Seydikemer Şehit Gürcan Aka öğrencileri folklor  gösterisini sergilediler. Törende AK Parti hükümeti sayesinde Seydikemer İlçesinin kısa zamanda güzel işlere atıldığını belirten Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, “Seydikemer İlçemizde daha yapacak çok işimiz var. Seydikemer geniş ve dağlı bir coğrafyaya sahip yüz  ölçümü 2 bin 031 km’dir. Muğla’nın 6 da birine tekabül ediyor. Bizler secim zamanında da geldik ve vatandaşlarımıza söz verdik.  Muğla’da 2011-2017 yılları  yatırımlarında en büyük dere ve gölet çalışmaların da yatırımı Seydikemer’e aldık. Eşen çayının ıslahı yapıldıktan sonra, çayın kenarında 50 dönüm yer kaldı. Burayı da rekreasyon alanı yapmak istiyoruz. Seydikemer olarak bizim daha çok yapacak işimiz var.Yeni kurulan bir ilçe konumundayız fakat çalışkan hükümetimiz sayesinde hızla büyümekteyiz. İnşallah seçim zamanlarında halkımıza vermiş olduğumuz sözlerin kalanını da yerinde getireceğiz. Seydikemer ilçemizde imar planı çalışmalarımız devam ediyor. Belediyece yapmış olduğumuz anketlerde Seydikemer’de vatandaşımızın en büyük temennisi devlet hastanesi olarak çıktı. İnşallah ilçemizde imar planı sorununu aştıktan sonra toki binalarının yapımına, geçlik merkezinin yapımına ve Seydikemer Üniversitesinin de temelini atacağız. Bölge olarak sorunlarımız çok fazla biz bunları birlik beraberlik, kardeşlik, dayanışma içerisinde çözeceğiz ve  çözmek zorundayız” dedi.

15 Temmuz gecesi yaşanan  darbe girişiminin  bir daha yaşanmaması için 16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandumda Seydikemer İlçesinde “Evet” oyunun çıkacağını söyleyen Başkan Yakup Otgöz, “Seydikemer olarak 16 Nisan tarihinde yapılacak olan  referanduma gece gündüz çalışıyoruz ve  çalışmaya da devam edeceğiz.  Önümüzde çok değerli 50  gün var.16 Nisan tarihindeki referandum süreci ülkemiz için çok önemli. Bu mesele cumhurbaşkanımızın meselesi değil bizim meselemiz değil milletimizin meselesi bu anayasa hepimizin anayasası olacak. Allah izin verirse bizler iç içe kardeşçe yasayacağız.17 Nisan da  yine birlik beraberlik içinde olacağız. Allahın izniyle Seydikemer’de  yapılacak olan referandumda Türkiye ortalamasını üzerinde evet diyeceğine ben yürekten inanıyorum. Ben Seydikemer’lilere güveniyorum.Bilindiği üzere  7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri  arasında geçen süreci içinde hükümet kurulamadı. Bu sistem aynı belediye başkanlığı sistemi belediyelerde yerel yönetimde seçimler olduktan sonra belediye başkanı meclis üyeleri seçiliyor.Belediye başkanı bundan sonra başkan yardımcılarını seçiyor. Cumhurbaşkanı sistemi de aynı sistem, biz bunu zaten yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

2019 yılı sonuna kadar Muğla ilçelerinde toplam 171 tesisin yapılacağını söyleyen Devlet Su İşleri Genel Müdürü Murat Acu ise, “Türkiye genelinde 14 yıllık süreç içerisinde  279 gölet yaptık. 1067 sulama tesisi, 176 içme suyu tesisi, 14 atık arıtma  tesisi, 3861  taşkın koruma tesisi, 31 tane küçük hayvan içme suyu göleti yaptık. Toplamda 113 milyar TL’lik bir yatırım yaptık. Bunların toplam tesisi halinde 6197 tesis yaptık.  Seydikemer de bundan nasibini aldı.  Seydikemer ilçemizde 2019 yılı sonuna kadar 25 milyarlık yatırım yapacağız. Seydikemer ilçemizde dahil olmak üzere Muğla’nın tüm ilçelerinde 2019 yılı sonuna kadar DSİ tarafından 27 baraj ve gölet, 33 sulama tesisi,8 içme suyu tesisi,94 dere ıslahı olmak üzere 171 tesis yapacağız. içerisinde  tarımsal sulamalar, modern sulamalar, yağmurlama, damlama tipi dediğimiz sulamalar var. İçme suyu ve taşkınla mücadele var ve  su üretimi var” dedi.

 

Başbakanlık bünyesinde bulunan bakanlıkların içerisinde Muğla’ya en büyük desteği Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından aktarıldığını belirten AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ise, “Orman ve Su İşleri Bakanımız  Veysel Eroğlu’na ne zaman gitsek yardım istesek, bizleri boş çevirmedi ve bizden desteklerini hiç esirgemedi. Muğla ve ilçelerinin  hem suyla buluşması noktasında hem de köylülerimizin  ve çiftçilerimizin ormanla buluşması noktasında hep desteklerini bizden hiç esirgemedi.Özellikle Fethiye ve Seydikemer olmak üzere Muğla’mızın tüm ilçelerinde hizmetlerimiz devam ediyor. Ve inşallah da devam edecek. Yeter ki vatandaşlarımız bizlere desteklerini sürdürmeye devam etsin” dedi.

“SEYDİKEMER’İ ÇİÇEK GİBİ YAPACAĞIZ”

Meydanı dolduran yaklaşık 2 bin kişiye seslenen Bakan Eroğlu, Seydikemer’e ilçe olduğu günden bu yana 166 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi. Seydikemer’i tabiat turizmine açmak istediklerini anlatan Eroğlu, “Seydikemer’i çiçek gibi yapacağız. Bunun sözünü veriyorum. Eşen Çayı’nı ıslah ettik. Dere ıslahından kazandığımız yer var. Onu da mesire alanı olarak kadınlarımıza armağan ediyoruz. Seydikemer’i tabiat turizmine açmak istiyoruz. İlçemizi turizm merkezi haline getireceğiz.” dedi. Muğla’ya 86 milyon liralık 11 tesisin temel atma töreni için geldiğini belirten Bakan Eroğlu, “Muğla eski Türkiye de unutulmuş bir ildi. İlk defa Muğla’yı biz hatırladık. Buradaki baraj, gölet, sulama tesisleri ve dere ıslahlarını hızla tamamladık. Şu ana kadar hükümet olarak Muğla’ya 13 milyar liralık yatırım yaptık. Bunun 3 milyar civarı bakanlığımıza ait, yani rekor bizde. 6 baraj inşa edildi, 48 dere ıslah edildi. 123 milyon fidanı toprakla buluşturduk. 2 şehir ormanı, 3 bal ormanı, 75 mesire alanı hizmetinize sunduk. 27 otomatik meteoroloji ölçüm istasyonu, 3 havaalanı meteoroloji ölçüm istasyonu, 7 deniz meteoroloji ölçüm istasyonu kurduk. Artık Muğla’nın bütün ilçelerin de hava durumunu anlık olarak Japonya’dan, Almanya’dan görülebiliyor.” diye konuştu.

“ORMANI MİLLETİN HİZMETİNE SUNDUK”

Bundan böyle ormanları da milletin hizmetine açtıklarını aktaran Eroğlu, “Önceden orman kanunu vardı, ormanlara girilmezdi. Şimdi artık her şey millet için. Devlet ormancılığından millet ormancılığına geçiyoruz. Sizlere ormanda gelir getirecek ceviz, çam fıstığı, badem, incir ne istiyorsanız dikiyoruz. 3 yıl biz bakıyoruz. Daha sonra en yakın mahalledeki vatandaşa, parselleyip kurayla veriyoruz. 49 yıl boyunca bakımı ve geliri vatandaşımıza ait.” dedi. Eroğlu, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandumda vatandaşlardan ‘evet’ desteği isteyerek ilçedeki programını sona erdirdi.

BAKAN EROĞLU’NDAN ‘REJİM’ ŞAKASI

Ardından karayoluyla Fethiye’ye geçen Bakan Eroğlu, Fethiye Belediye Başkanı DP’li Behçet Saatcı’yı makamında ziyaret etti. Ziyaret ardından yürüyerek Beşkaza Meydanı’na gelen Eroğlu ve beraberindeki heyet, DSİ Toplu Temel Atma ve Açılış Töreni ile orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve Orköy kredi sertifikaları dağıtım törenine katıldı. Meydandaki vatandaşlarla tek tek selamlaşan Eroğlu, Fethiyelilerden de 16 Nisan’da gerçekleştirilecek anayasa değişikliği referandumunda ‘evet’ desteği istedi. Konunun parti değil, memleket meselesi olduğunu aktaran Eroğlu’nun rejim şakası ise katılımcıları güldürdü. Bakan Veysel Eroğlu şöyle konuştu; “18 maddelik anayasa değişikliği söz konusu. Büyük Türkiye hedeflerinin gerçekleşmesi için ‘evet’ diyoruz. Bazıları diyor ki rejim elden gidiyor. Ya ne rejimi gidiyor. ‘Rejim’ denilince ben, ‘şişmanlar zayıflasın’ diye gıda rejiminden söz ediyorlar sandım. Rejim cumhuriyet, teminatı da bizleriz. Hedefimiz hızlı kararlar alan, koalisyonlarla zaman kaybetmeyen güçlü Türkiye. Artık 18 yaşındaki gençlerimize seçilme hakkı veriyoruz. Türkiye’de 7 milyon gencimiz var. ‘Hayır’ diyenler neden itiraz ediyor. 18 maddeyi okuyup öyle itiraz etsinler. Meclisin etkisi kaybolacakmış. Öyle bir şey yok. Şuanda Cumhurbaşkanımızdan vatana ihanet dışında hesap sorulamıyor. Ama yeni sistemde Cumhurbaşkanı icranın başında oluyor. Hızlı karar veriyor ve hesap sorulabilir hale geliyor. Meclis de belli bir çoğunluk sağlanırsa Cumhurbaşkanı Anayasa Mahkemesi’ne gönderilebiliyor. Geçmişteki Türkiye’ye bakın bir anayasa kitapçığı atıldı, ülkede kriz aldı. Geçmişteki tüm cumhurbaşkanları ile başbakanlar arasında kavga olmuştur. 1923’ten bu güne kadar 65 hükümet gelmiş. Bir hükümetin ortalama görev süresi 17 ay. Bizim dönemi çıkarın 10 ay kalır. İstikrar var mı şimdi burada? 17 ayda hükümet nasıl büyük projelere imza atar. Amerika da tüm başkanlar süresini tamamlamış bir başkan dışında. Biz mecliste görevimizi yaptık. Artık söz de karar da milletin.”

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …