Perşembe , Mart 28 2024

Bölge Turizmine Etkisi Konuşuldu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, meslek gurupları ile yaptığı kahvaltı organizasyonuna 6 Nolu Konaklama Hizmetleri Meslek Grubu ile devam etti. Geçtiğimiz günlerde iflas ettiği açıklanan İngiltere’nin köklü turizm şirketi Thomas Cook gündeminin de etkisi ile oldukça yoğun ilgi gören kahvaltıda 6 Nolu Konaklama Hizmetleri Meslek Grubu üyeleri birbirleri ile yaşanan olayları ve bölgemiz turizmine etkisini konuşma fırsatı buldu.

Barbunn Restaurant’ da yapılan kahvaltı organizasyonuna Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Büyükteke, Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Kemal Hıra, Mete Ay, Yönetim Kurulu Sayman Üye İbrahim Erdem, Yönetim Kurulu Üyeleri Halil İbrahim Öztürk, Emre Başaran, Fatih Tufan, Ramazan Dim, Şevket Süreyya Gürol ve 6 Nolu Meslek Komitesi Başkanı Hüseyin Küp, Komite Başkan Yardımcısı Konca Eroğlu, Komite üyeleri Ramazan Sıtkı Gümüşhan, Cenk Şimşek, Mehmet Uysal, Muhammet Kökten ve 6 Nolu Meslek Grubu üyeleri katıldı.

Geçtiğimiz günlerde iflas ettiği açıklanan İngiltere’nin köklü turizm şirketi Thomas Cook gündeminin de etkisi ile oldukça yoğun ilgi gören kahvaltıda 6 Nolu Konaklama Hizmetleri Meslek Grubu üyeleri birbirleri ile yaşanan olayları ve bölgemiz turizmine etkisini konuşma fırsatı buldu.

Organizasyon sırasında konuşma yapan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı “ Öncelikle bugün misafirimiz olan tüm 6 Nolu Meslek Gurubu üyelerine katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.  Yaşanan Thomas Cook hadisesinin ardından bu konu ile ilgili konuşacak çok fazla konumuz olduğunu biliyoruz. Bilmenizi isteriz ki bu yaşanan olay sadece sizleri değil tüm üyelerimizi ve Odamız yönetim kurulunu derinden üzmüştür. Bizler bu konu ile ilgili ivedilikle girişimlerimizi başlatarak dün Fethiye Kaymakamımız Sayın Muzaffer Şahiner’i, Belediye Başkanımız Âlim Karaca’yı ve turizm sektörünün hemen hemen tüm aktörlerini bir toplantıya çağırarak görüş alış verişinde bulunduk. Bu toplantıda kayıpları en aza indirmenin yollarını konuştuk” dedi. Sözlerini “ Yaşanan bu elim olaydan dolayı üzüntülerimizi bir kez daha belirterek yaşananlarla ilgili Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası olarak elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu bilgilerinize sunarız. Şimdi ben sözü Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Sayın Bülent Uysal’a vermek istiyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal ise yaptığı konuşmada “ Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Osman Çıralı’nın da bahsettiği gibi bizler de yaşanan olayın ardından anında refleks alarak başta Turizm Bakanlığı olmak üzere bağlı tüm kurumlar ile temasa geçerek yapılması gereken konular hakkında bilgi alış verişinde bulunduk. Yaşanan elim olayın ardından bize düşen ilk şey Thomas Cook firmasının getirmiş olduğu misafirleri büyük bir hoş görü ile ülkelerine göndermektir. Türk misafirperverliğinin gerekliliklerinden birisi olması yanı sıra, bölgemizde tatili tercih eden İngiliz halkına da yanında olduğumuzu göstermeliyiz” dedi sözlerini “Turizm Bakanlığımızın da bu konuda bizlere gerek vergi indirimi, gerekse alınamayan ödemelerin vergilerinin mahsuplaştırılması konusunda yardımcı olmaları gerekiyor. Bu konu ile ilgili Turizm Bakanlığı bir çalışma başlatmış bu çalışmalardan çıkacak neticeleri de bekleyerek gerekli olan aksiyonu kurgulamalıyız” diyerek tamamladı.

Yapılan bu konuşmaların ardından Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı; 6 Nolu Konaklama Hizmetleri Meslek Komitesi Başkan, Başkan Yardımcısı ve Komite üyelerini tek tek çağırarak meslek grubu üyelerine tanıttı.

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …