Cumartesi , Nisan 20 2024

78. Yıl Kuruluş Günü Kutlanıyor

 Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Fethiye Şubesi, Köy Enstitülerinin 78.Yıl kuruluş gününü kutlamaya başladı.  Bu yılki etkinlerde ‘Kadın’ temasını işleyen Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Fethiye Şubesi, Fethiye Belediyesi Kültür Merkezinde (FBKM) ‘Öğretmenlerimiz’ isimli fotoğraf ve resim sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Fotoğraf ve resim sergisi açılışına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu ve yönetim kurulu üyeleri, İYİ Parti İlçe Başkanı Suat Aybek, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Fethiye Şube Başkanı Hasan Gürhan ve yönetim kurulu üyeleri, Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Başkanı Nalan Ünal ve yönetim kurulu üyeleri ve davetliler katıldı.

‘Öğretmenlerimiz’ isimli fotoğraf ve resim sergisinin açılışında konuşan Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Fethiye Şube Başkanı Hasan Gürhan, “Bizler Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği olarak Cumhuriyetin iradesinin Kuvayi Milliye ile başlayan, çağdaşlaşma hareketinin eğitim ayağını oluşturmaktayız. Türkiye Cumhuriyetini kuran iradenin ve Atatürk gibi muhteşem insanın arkadaşlarıyla birlikte oluşturduğu bir hareket var. Kuvayi Milliye hareketi. Uğur Mumcu diyor ki; ‘Türkiye Cumhuriyetinin iki sağlam ayağı vardır. İki sivil örgütü vardır. Birisi Kuvayi Milliye örgütü, ikincisi de eğitimde Köy Enstitüleridir.’ Her ikisi de bu Türkiye cumhuriyetinin yüzyıllık ayakta durmasını sağlayan ana damardır, ana güçtür” dedi.

“Buradaki fotoğraflarda geçen yüzyıl içerisinde Fethiye’de emeği geçen 1920’lerden 2000 yıllara kadar eğitim emekçilerin fotoğrafta kalmış belgesellerini görüyorsunuz” diyen Hasan Gürhan, “Bu insanlar Cumhuriyetin Fethiye’de kökleşmesini, aydın insan yetişmesini sorgulayan, soran, eğitimde bilim ve aklı öne çıkaran bir eğitim sisteminin Fethiye’de öncülüğünü yapmıştır. Bu anlamda böyle bir öğretmenlerin öğrencisi olmaktan gurur duymaktayım. Bu sebeple de 10 yıldan bu yana Köy Enstitüleri Derneğinin Fethiye’de ve Türkiye’de eğitim adına doğru işler yapılması için emek sarf etmekteyiz. Fethiye’de yönetim kurulu olarak arkadaşlarımla beraber Türkiye’de olası bir iktidar değişikliğinde eğitimde bize düşen görev ve sorumlulukları almak, eğitimde reform hareketi içinde bulunmak için biz bu derneği yaşatmaya, daha öteye taşımaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Fethiye Şube Başkanı Hasan Gürhan’ın konuşmasının ardından ‘Öğretmenlerimiz’ isimli fotoğraf ve resim sergisinin açılış kurdelesi kesildi.  Hasan Gürhan, davetlilere sergide yer alan fotoğraf ve resimlerle ilgili bilgiler aktardı.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …