Cumartesi , Nisan 20 2024

72’LİK DEDE BİSİKLETLE DEVRİALEM YAPIYOR

72 yaşındaki yorgan ustası Şaban Çancı, 26 yıldır her yaz aylarında bisikletiyle devri alem yapıyor.

Antalya’dan 3 gün önce yola çıkan ve geldiği Fethiye’de mola veren Şaban Çancı, 37 yıldır yorgan ustası olduğunu kış aylarında çalıştığını yaz ayların da ise bisikletiyle Türkiye turuna çıktığını söyledi. Bisikletiyle adeta duygusal bir bağ kurduğunu anlatan Çancı,  farklı yerleri görmek değişik insanlarla tanışmak tutkusuyla Türkiye’yi dolaştığını belirtti.

Fethiye’den tekrar Antalya’ya döneceğini belirten Çancı, bisikletiyle Türkiye’nin neredeyse her yerini gezdiğini söyledi. Bisiklete yolculuk yaptığı sırada kendisine ehliyet ve ruhsat sorulmaması için bindiğini ifade eden Çancı; “Çocukluktan beri bisiklete binerim. Biraz hırslıyım yolda kimse bana ne ehliyet ne evrak, ruhsat sormasın diye bisiklete biniyorum. İstanbul’da Boğaz Köprüsünden geçtim, hiç ücret ödemedim” dedi.

Havanın en sıcak olduğu öğle vakitlerinde bisikletini ağaç kenarına çeken ve burada dinlenen Çancı, hava serinledikten sonra tekrar yolculuğuna kaldığı yerden devam ettiğini anlattı. Sağlığını her şeyden önce bisiklet sürmeye borçlu olduğunu vurgulayan Çancı ; “Bütün sıkıntılarımı bununla atıyorum. Ölünceye kadar bisiklet ile seyahat edeceğim. Bir yerde beklemek çok zor en güzeli gezmek ve görmek yaşamak güzel bir şey. Yalnız olduğum için gezebiliyorum” diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Karaca’dan ADD Kermesine Ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen …