Perşembe , Nisan 25 2024

7-14 Nisan Sağlık Haftası Etkinlikleri

Melsa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 7-14 Nisan Sağlık Haftası etkinlikleri kapsamında sağlık konusunda farkındalık oluşturmak için yürüyüş yaptı.

7-14 Nisan Sağlık Haftası nedeniyle Melsa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri sağlık konusunda bilinç ve farkındalığı yükseltmek amacıyla ‘Sağlık Yürüyüşü’ düzenledi. Yürüyüş esnasında öğrenciler ellerinde ‘Hayatımıza Ritim Katalım’, ‘Dostlarımızla Sık Sık Buluşalım’, ‘Sağlıklı Beslenip, Sağlıklı Yaşama Kavuşalı’ pankartlarıyla yürüyerek sağlığın önemine dikkat çektiler. Sahil bandında başlayan yürüyüş Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünde sona erdi. Burada okul tarafından düzenlenen etkinlikler devam etti. Etkinliklere Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü vekili Abdullah Şentürk, Fethiye İlçe Sağlık Müdürlüğüne Ruhsar Doyuk, Melsa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Kuşçu, öğretmeler ve öğrenciler katıldı.

FBKM önünde Sağlık Haftası etkinlikleri kapsamında günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar oldu. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü vekili Abdullah Şentürk etkinlikte yaptığı konuşmada hareketli yaşamın önemine vurgu yaptı. Fethiye’de spor yapmanın çok kolay olduğuna dikkati çeken Şentürk, gençleri hareketli yaşama davet etti.

Sahil bandında spor yapanların daha çok emekli ve yaşlı insanlar olduğunu ifade eden Şentürk, “Her yıl Sağlık Haftasında bir tema seçilmektedir. Bu yılın teması da tansiyon seçilmiş. Tansiyon günümüzde karşımızı çıkan çok önemli bir sağlık sorunu. Toplum olarak bu konuda çok daha fazla duyarlılık göstermemiz gerekiyor. Onun için hepimizin çok hareketli bir yaşam uyum sağlaması gerekiyor. Hayatımızı hareketsiz yaşayarak geçiriyoruz. Halbuki Fethiye ülkemizin çok önemli coğrafyalarından birisidir. Fethiye’mizde çok güzel yürüyüş parkurları var. Bu parkurlarda yürüyenlere baktığımız zaman bunların büyük bir bölümü emekli, yaşlı ya da doktor tavsiyesiyle yürümesi tavsiye edilen insanlar Bu konuda gençlerimizde bu alışkanlık yok. Monoton, hareketsiz bir yaşam içerisindeyiz. Oysa gelecekte sağlıklı birer birey olabilmek için hayatımıza hareket katmalıyız” diye konuştu.

Fethiye İlçe Sağlık Müdürlüğüne Ruhsar Doyuk da yüz yılın hastalıklarından biri olan depresyon hakkında bilgilendirme konuşması yaptı. İnsanların mutlu ve huzurlu olabilmeleri için önce sağlıklı olunması gerektiğinin altını çizen Doyuk, “İnsanları bilinçlendirmek, hastalanmadan önce gerekli tedbirlerin alınması, sağlık ile ilgili bilgilerin geniş kitlelere ulaştırılması ve koruyucu sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırılması amacıyla çalışmalar yürütülmekte” dedi.

Konuşmaların ardından Gıda Mühendisi Cihan Aktınkaynak ney ve ud çaldı. Ardından Melsa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri katılımcılara mini bir müzik dinletisi sundu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …