Perşembe , Mart 28 2024

Başoğlu, “Esnaf Kuruluşlarımızla Gurur Duyuyorum”

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Olağan Genel Kurulunda dilek ve temenniler bölümünde esnaflara bilgilendirmelerde bulunan Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefaret Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu, Fethiye Esnaf Hastanesinin eski yerine yaşlı bakım merkezi projesi başlatıldığını ancak buranın yeterli büyüklükte olmaması nedeniyle burayı satıp, daha geniş bir alan satın almak için çalışma başlattıklarını ifade etti. Başoğlu, kooperatiflerinden kredi almak isteyenlerin bir başka şirkete ortak olmaması gerektiğini de belirterek, “aranızda bu şekilde esnaf varsa ortaklıklarınızı çocuklarınıza devrederek ancak bizden esnaf kredisi alabilirsiniz” dedi.

Fethiye ve çevresindeki esnaf odalarının hemen hepsinin birlik ve beraberlik içinde olduğunu da vurgulayan İsmail Başoğlu, Fethiye’de bütün esnaf kuruluşlarımız yumruğu tek bir noktaya vurur. Bundan da guru duyuyoruz” diye konuştu.

ESNAF HASTANESİNİN YÜZDE 83’Ü ESNAFLARINDIR

Fethiye Esnaf Hastanesinin doktorlara satıldığı yönünde söylentiler yer aldığını ifade eden Fethiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefaret Kooperatifi Başkanı İsmail Başoğlu, “Olur almadan biz hiçbir şey yapamayız. Böyle genel kurullarda Esnaf Hastanesini satalım diye karar aldık mı? Hayır. Almadıysak bu hastaneye ölünceye kadar biz de gideriz bizden sonra da aksi bir karar alınmadığı sürece kimse satamaz ve kimseye de devredilemez. Bu hastanenin yüzde 83’ü esnaf kurulumuzundur. Artık bunu bir daha hiç gündeme almayalım. Bu hastanemiz her zaman bizimdir. Hastanemiz büyüdükçe, kar ettikçe, borçlarından kurtuldukça burada verilen hizmetlerden siz üyelerimize daha fazla ucuzluk daha fazla kaliteyi iletmeye çalışıyoruz. Ama biz buraya 145 bin lira sermaye ile başladık arkadaşlar.  Ve çoğu arkadaşımız evlerini ipotek ederek kredi çekti. En son çektiğimiz kredi de esnaf odamız binasını ipotek ettirdi. O binanın ipotek edilirken Odalar birliğimiz düşünmeden ‘verin’ dedi. Bunların hepsi sorumluluk ister. Biz bu kadar riske girerek bunu başardık, öyle kolay kolay kimseye bırakmayız. Daha çok büyükçe bunu tamamen sizin hizmetinize yansıtacağız” dedi.

YAŞLI BAKIM MERKEZİ PLANLADIK

Tuzla Mahallesi’ndeki eski Esnaf Hastanesinin yerinin satılığa çıktığını belirten Başoğlu; “Esnaf Hastanemizin yerini yıktık. Buraya yaşlı bakım merkezi yapmayı düşündük. Bunun projelerini çizdirdik. Olurunu aldık, imar değişikliğini yaptırdık sonra bir baktık ki bizim yaptırdığımız bu küçük alanda yapacağımız yaşlı bakım merkezi çok küçük kalıyor. Bahçesi, gezilecek alanı yok. Sadece otel gibi odaya girip yatılacak. Başka bir faaliyeti olmayacak. Oysa yaşlıların yaşamak için bahçeye ihtiyacı var. Oyun, spor, gibi çeşitli salonların olması lazım. Bu alan bütün bunların olmasına yetmedi. O yüzden burayı satıp, borçlarımızı kapatıp, geriye kalan parayla yaşlı bakım merkezimi daha geniş alana yapalım dedik. Ve orayı satılığa çıkardık. Bununla ilgili çeşitli çalışmalarımız var. Bunun müjdesini yakında sizlere vereceğiz” diye konuştu.

YUMRUĞU BİR NOKTAYA VURUR

Fethiye’deki bütün esnaf kuruluşlarının birlik ve dayanışma içinde olduğunu ve bundan dolayı da gurur duyduğunu ifade eden Başoğlu, “Biz Türkiye’de esnaf kuruluşları olarak yumruğu bir yere vuran, arasında hiç bir konuyu mesele etmeyen kuruluşlarız. Ben bundan dolayı gurur duyuyorum. Birçok ildeki esnaf odası, kooperatifler, şoförler odası bir birinin karşısına çıkmış. Bizim Fethiye’mizde bu yok. Fethiye’deki bütün esnaf kuruluşları yumruğu bir yere vurmuşlardır. Bugün Seydikemer ve Kaş’ta ki esnaf kuruluşlarımızda bizimle yumruğunu bir yere vuruyorlar. Bu nedenle esnaf kuruluşlarımızla gurur duyuyorum.” İfadelerini kullandı.

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …