Çarşamba , Nisan 24 2024

3’üncü Fethiye Belgesel Günleri

Ortaklar Öğretmen Okullular -Adabelenliler Derneği- Fethiye Temsilciliği’nin bir etkinliği olarak Fethiye kültür ve sanat hayatına yeni bir renk getiren Fethiye Belgesel Günleri’nin 3’üncüsünün hazırlıkları başladı. Adabelenliler Derneği Fethiye Temsilcisi Abdullah Taşcıoğlu, Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde 19 ve 20 Nisan 2019 tarihinde yapılacak etkinliğin nedenini; Doğdukları topraklara ellerinden geldiğince bir katkı sunmak, yedikleri ekmeği, içtikleri suyu ve soludukları havayı hak etmek olarak açıklamıştır.

Neden Fethiye? sorusunu da yanıtlayan Sayın Taşcıoğu, Böyle bir tasarı için, Fethiyemizin sahip olduğu kültürel, tarihi, coğrafi, demografik ve ekonomik özellikleri sadece Türkiye için değil, dünya geneli açısından da son derece uygun koşullara sahip olduğunu ifade ederek iki konunun altını çizmiştir.

Öncelikle  katılımın, ilginin, konaklama, ulaşım olanaklarımızın çok iyi olduğunu belirtmiş, Fethiyemizin güneş ışığı alma süresinin bile belgeselcilik için tek başına önemli bir özellik olduğunu vurgulamıştır.

Nasıl bir etkinlik? sorusu için Sayın Taşcıoğlu, alçakgönüllü bir çalışma olarak başladıklarını ancak hayallerinin büyük olduğunu ifade ederek,  Fethiye belgesel günlerini, önce ulusal sonra da uluslararası bir festivale dönüştürmeye çalışacaklarından kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini belirtmiş ve Antalyanın “Altın Portakalı” varsa Fethiye’nin de “Belgesel Günleri”  olacağını iddia etmiştir.

Adabelenlilerin İmece kültürü ile gerçekleştirdikleri etkinlikte bu yıl “eğitim” konusunu gündemlerine aldıklarını belirten Sayın Taşcıoğlu, Fethiye Liselerarasında “Okul” konulu Belgesel Film Yarışması düzenlediklerini ve “Fethiye Belgesel Günleri, Belgesel Film Yarışması Yönergesi”nin  Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından örgütbağ (internet) sitelerinde yayınlanarak duyurulduğunu ifade etmiştir.

Sayın Taşcıoğlu’nun yaptığı açıklamaya göre, Yarışmaya katılmak isteyen lise öğrencileri “okul” temalı herhangi bir konuyu veya olayı belgesellerine konu olarak seçebilecekler ve istedikleri araçla (kamera, fotoğraf makinesi, cep telefonu çoklu medya uygulamaları…) çekimlerini yapabileceklerdir.

Yarışmaya katılmak isteyen öğrencilere Çatalarık Orta Öğretim Kampüsünde bulunan okul öğrencilerine, sınav tarihlerine göre belirlenecek ve görevli öğretmenlere bildirilecek iki ayrı tarihte Belediye Fen Lisesi Salonunda, diğer yerlerde bulunan okullar için Fethiye Belediyesi Kültür Merkezinde; (a) Belgesel hakkında genel bilgi ile senaryo ve dramaturji ile (b) Kurgu konularında bilgilendirme toplantısı yapılacaktır.

Adabelenliler Derneği Fethiye Temsilcisi Abdullah Taşcıoğlu: 3’üncü Fethiye Belgesel Günleri’nin hazırlıklarını görüşmek, Bu ve benzeri etkinliklerini artırmak ve birlikteliklerini pekiştirmek amacıyla Kalepark’ta 29 Aralık 2018 tarihinde bir araya geleceklerini belirterek, Fethiyeli Adabelenlilerin imecelerine katkılarını, Fethiyelilerin de 19 ve 20 Nisan 2019 tarihinde Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’ni doldurmalarını beklediklerini  ifade etmiştir.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …