Perşembe , Mart 28 2024

35 Yıllık Bahriye Üçok Parkı Yenileniyor

Fethiye eski Belediye Başkanlarından Özer Olgun döneminde yapılan ve o günden bu yana atıl durumda bulunan Bahriye Üçok Parkı Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca döneminde yenileniyor. Tuzla Mahallesi’nde bulunan Bahriye Üçok Parkı için hazırlanan taslak projede, halkın günlük ihtiyaçlarını karşılayacak bir alan yer alacak.

 

Organik Ürünler İçin Bahriye Üçok Parkı’nda Satış Noktası

Yerel tohum ve organik ürünlerin satışı için sabit satış noktası da bu proje ile hayata geçmiş olacak. Yaklaşık 5Bin 700m2’lik alan içerisinde İşitme Engelliler Derneği, günlük ihtiyaçların karşılandığı büfe veya cafe tarzı küçük tesisinde yer alması bekleniyor. Seçim döneminde üreticilerin destekleneceğini dile getiren Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca bu sözünü yerine getirecek.  Yerel tohum kapsamında organik ürün üretimi yapan çiftçilerin ürünleri Fethiye Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile birlikte satışa sunulacak ve Fethiyeliler organik ürünleri günün her saatinde bu satış noktasından alabilecekler. 35 yıllık Bahriye Üçok Parkı peyzaj düzenlemesiyle Fethiye’nin yeni cazibe merkezi haline gelecek. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca taslak planda yer alan cafe veya büfe tarzı alanlarda halkın cüzi ücretle çay içebileceği bir alanın yaratılması için verdikleri sözü de yerine getirmiş olacaklarını dile getirdi. Fethiyelilerin yıllar önce tercih ettiği parkın eski günlerine döneceğini müjdeledi. Karaca park alanında incelemelerde bulunarak İmar ve Şehircilik Müdürü Korhan Şaröz’den bilgi aldı. Park için çalışmaların en kısa sürece başlayacağı dile getirildi.

About egegazetesi

Check Also

Karaçulha Parkı ve Taziye Evi Açıldı

Fethiye’deki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam eden Fethiye …