Cuma , Nisan 19 2024

2017-2018 Eğitim öğretim yılı yaklaşırken öğrenci ve velileri okul alışverişi telaşı sardı.

Kırtasiyecilerde yeni eğitim öğretim yılı öncesi tüm hazırlıklarını tamamladı.

Öğrenci ve öğretmenler yeni eğitim öğretim dönemi için eksikleri tamamlamaya çalışıyor. Özellikle anaokulu ve okul öncesi ihtiyaçların bugünlerde daha çok talep gördüğü öğrenildi. Öğrenciler, öğretmenlerinin vereceği listeleri beklerken pazartesi günü başlayacak okul öncesi için öğretmenler de daha çok okulu sevdirmek adına oyuncak arayışı yapıyor. Eray kırtasiye sahibi Arif Eray Eşençay ” şu sıralar daha çok anaokulu malzemeleri isteniyor. Tüm çeşitlerimizle hazırız. Çanta olsun, kuru boya olsun, pastel olsun. Müşterilerimizi bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Eşençay  ”Devletimiz kanserojen madde taşıyan ürünlerin takipçisi. Eskiden fitalat içeren ürünler piyasada bulunuyordu ama artık bunlar kalktı. Zaten siz isteseniz bile bu ürünlere ulaşamazsınız. Şöyle ki ilçemizde sağlık grup müdürlüğü gelir çocuklara solvent içeren boyaların satışının yasak olduğunu bize iki ayda bir tebliğ eder. Biz de zaten bunların satışını çocuklara yapmayız. Özellikle uhu,404 tarzı yapıştırıcılar da bu geçerlidir ve yeşil ibaresi varsa çocuk onu satın alabilir. Yoksa bir peligon markasını çocuk satın alamaz ve bizde satmayız zaten’ ‘dedi.

Arif Eray Eşençay sözlerini şöyle tamamladı  ”Birinci sınıflarda başladığı için 40 yaprak çizgili defteri kareli defteri ve benzeri ürünler şu anda gidiyor. Artık ülkemizde de, Fethiye’de de alışveriş kültürü oturdu. Müşterilerimiz geliyorlar keselerine göre hangi ürünü tercih ediyorlarsa onu alıyorlar. Bir kurşun kalem 50 kuruşa da var,1 TL yede var, 2 liraya da var. Mesela üzeri taşlı bir kalem 4 TL yede var. Yani her kesime hitap edebiliyoruz. Kımızı kalemin düzinesi 5 TL ye olanı da var,20 TL ye olanı da var. Tamamen tercih müşterilerimize ait. Özellikle Fethiye’de hiç bir şekilde hiç bir kırtasiyede kötü, Çin malı, sahte ürün yok. Bunların ben ticaret odasında meclis üyesiyken de çalışmalarını yapıyorduk. Buna emin olabilirler kendi meslek grubumuz olarak buna hakimiz. Arkadaşlarımızın küçük karlar peşinde olduklarına da inanmıyorum.

About egegazetesi

Check Also

Karaca’dan ADD Kermesine Ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından eğitim-öğretime katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen …