Perşembe , Nisan 25 2024

200 Gram Ekmek 1 TL Olacak

 

Bir süredir kendi aralarında toplantılar yapan Fethiye’deki fırıncıların, 250 gramını 1 TL’ye sattıkları ekmeğin fiyatını 200 gramı 1 TL’den satmak istedikleri öğrenilmişti. Fırıncılar başta akaryakıt olmak üzere un, maya ve işçilik giderlerinin yüksekliğinden yakınıp 200 gram ekmeği 1 TL’den satmak istediklerini Fethiye Ticaret Ve Sanayi Odasına bildirdiler.

Oda başkanlığı fırıncıların talebini meslek komitesine gönderip görüşülmesini istedi. FTSO Meslek Komitesi de bu isteği kabul ederek 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren Fethiye’de 200 gram ekmeğin 1 TL’den satılmasını uygun gördü. Bu karar Fethiye Ticaret Ve Sanayi Odası Meclis gündemine getirildi. FTSO meclisi de Fethiye’de meslek komitesinin önerisini kabul ederek Fethiye’de 200 gram ekmeğin 1 TL’den satılmasına karar verdi.

FTSO başkanı Akif Arıcan, ‘’ Ticaret Odasına kayıtlı fırın işletme sahibi üyelerin talebi olan 200 gram ekmeğin 1 TL’den satılması isteklerini meslek komitemizde görüşülmesini sağladık. Meslek komitemiz 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren Fethiye’de 200 gram ekmeğin 1 TL’den satılmasını kabul etti. Bu talep FTSO Meclisi tarafından da görüşülüp kabul edildi. Zaten bakanlığımız ekmeğin küçültülmesini ve israf edilmemesini önermişti. 1 kilogram ekmeğin 5 TL’den satılması gerektiğini bakanlığımız açıklamıştı. Buna göre 200 gram ekmeğin de 1 TL’den satılması uygundur. Böylece fırıncıların teklifi kabul edilmiştir ‘’ diye konuştu.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …