Cuma , Nisan 19 2024

2 Katlı Bir Bina Kiliseye Dönüştürüldü

 

Fethiye’de daha önce bar olarak işletilen 2 katlı bir bina kiliseye dönüştürüldü. Kiliseyi merak edip giden Türk vatandaşların da şarap içip, ayinlere katıldıkları öğrenildi. Fethiye’de yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlar, inançlarını yerine getirebilmek için Fethiye’nin merkezinde ”Protestan” kilisesi açtılar. Fethiye’nin Çarşı Caddesi’nde yıllar önce bir sinema yanında bulunan ve şimdilerde mağaza olarak kullanılan kiliseye bitişik vaziyetteki 2 katlı bar, kiliseye dönüştürüldü.

Amerika Birleşik Devletleri’nden (ABD) Fethiye’ye 5 yıl önce yerleşen Rahip David Taylor, daha önce Foça Mahallesi’nde bir otelde sürdürdüğü kilise faaliyetini bu kez şehir merkezindeki eski barı kiralayıp kiliseye dönüştürdü. Açılışının Şubat ayında yapılması planlanan kilisede Pazar günleri ayin yapılmaya başlandı.

2 katlı kilisenin kütüphanesinde İncil’lerin yanı sıra değişik Türkçe kitaplar da bulunurken; mutfak bölümü, çocukların oynayabilecekleri bölüm ile yabancı uyruklu vatandaşların dini nikahlarının ve düğün törenlerinin yapılabileceği çok amaçlı bir salon yer alıyor. Çarşı Caddesi’ndeki kilise girişinde Fethiye Halk Kilisesi Derneği tabelası da asılırken, kilisedeki bazı resimlerde İncil’den ayetler de yer alıyor. İlahiler için gitar, bağlama ve piyanonun da yer aldığı toplantı salonunda Hac işareti ile çeşitli yazılar dikkat çekiyor.

Eski kilise ile yan yana olan binada tadilatın devam ettiğini belirten Rahip David Taylor; “Burası daha önce bir bardı. Tadilat yaptık. Biz her hafta Pazar günleri toplanıyoruz. Çoğunluğu İngiliz değişik ülkelerden biz karışık bir grubuz. Hem Türk hem de yabancılar geliyorlar. Biz burada kutsal kitaptan dua ediyoruz.  Önceden bir otelde toplanırdık ama şimdi yeni yerimizdeyiz. Toplantılara yaklaşık 80 kişi geliyor. Bu zaman zaman artıyor. Tabi ki kilise Fethiye için yeni bir şey. Ama yavaş yavaş çok iyi gidiyor.  Konuşuyorlar, sohbet ediyorlar; başka bir şey yok. Protestan bir kiliseyiz. Şu anda tadilat yapıyoruz. Yan taraftaki bahçeyi düzenleyeceğiz. Yan tarafımızda eski kilise bulunuyor. Bulunduğumuz yer bardı. Ancak biz kilise haline getirdik” dedi.

TÜRKLER DE GİDİYOR

Çevredeki vatandaşlar ise bir süredir açık olan kiliseye Türklerin de gittiğini, onların orada şarap içtiklerini söylediler. Çay ocağında çalışan Sadettin Bozkurt isimli vatandaş; “Pazar günleri açık olan kiliseye herkes gidiyor. Türklerden şarap içmeye gidenler var. Hıristiyan olmaya gidiyorlar. Kendi yağlarında kendileri kavruluyor. Benden çay içmezler. Orada ayin yapıyorlar” dedi.

Ömer Yeşil de, “Burada kilise açıldığını sizden duydum. Ben bu mahalleye ara sıra gelirim. Burada kilise açılmasına şaşırdım” ifadelerini kullandı.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …