Perşembe , Nisan 25 2024

2 Bin 930 İşletme ve Şahıs Denetlendi

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, turizm sezonu başından bu yana Fethiye’de 2 bin 900 işletme ve şahıs denetlenirken bin 835 işletme ve şahıs hakkında tutanak düzenlendiğini belirtti. Fethiye Kaymakamlığı hanutçulukla mücadele ekipleri turizm sezonu başından bu yana Fethiye’de 2 bin 900 işletme ve şahsı denetlerken bin 835 işletme ve şahıs hakkında tutanak düzenledi. Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner denetlemelerin iki ayrı komisyon tarafından aralıksız devam edeceğini bildirdi.

Kaymakam Şahiner, Turizmin en önemli olduğu günleri yaşıyoruz. İlçemizdeki otellerin doluluk oranlarının yüzde 100’e yaklaştığı bir dönemdeyiz. Esnafımızın yüzü gülüyor. Otellerimizde çalışanlarımızın memnuniyeti bizi memnun ediyor. Bununla beraber bize gelen misafirlerimizi, turistlerimizi en iyi şekilde ağırlamak, kimsenin rahatsız etmemesini sağlamak da hepimizin ortak görevi. İlçemizde sezon başladığında, arkadaşlarımızla ilgili gerekli görevlendirmeyi yaptık ve komisyonumuz çalışıyor. Kimsenin kılına zarar gelmesini istemiyoruz. Ancak denetlemeyi de geride bırakmamaya çalışıyoruz. Bu bağlamda, şu ana kadar 573 işletme, 204 kişi denetlendi. Bu 8 işletmeye kontrol denetlenmesi, 3 iş yerine kapatma cezası, 40 işletmeye de idari para cezası uygulandı” dedi.

Çevre ve gürültü kirliliğiyle ilgili özellikle Hisarönü’ndeki barlarla ilgili ciddi şikayetler geldiğini de ifade eden Kaymakam Şahiner,”Turist rahatsız edilmemeli. Bu konuda komisyondaki arkadaşlarımız gerekli denetlemeleri yaptılar. 7 işletmeye 2 bin 661 TL’den olmak üzere ceza kesildi. Karşı esnafı rahatsız edecek, ya da mahalleyi rahatsız edecek şekilde gürültü olsun istemiyoruz. Bu anlamda anlayış bekliyoruz. 2 işletmemize kaçak içki cezası uygulandı. Yeme içme yerlerinde hijyenin sağlanmasıyla ilgili 730 rutin denetleme yapıldı. 59 tane BİMER ve CİMER şikayetleri üzerine denetleme yapıldı. Bunlarla ilgili 35 tane tutanak düzenlendi. Yine spor faaliyetleriyle ilgili, jeep safari, yamaç paraşütü gibi 77 firma 104 araç denetlemeden geçti. Yat ve günübirlik denetlemelerimiz devam ediyor. Tütün mamulleriyle ilgili denetlemeler de yapıldı. Belge eksiklikleri olmayan kurumlara ilgili düzenleme yapılmak üzere yazılar yazıldı. Şu ana dek 2 bin 900 kişi ve işletme tarafımızdan denetlendi. Eksiklikleri görülen bin 835 işletme şahıs hakkında tutanak düzenlenmiştir. Bu denetlenen işletmelere Salı pazarı da dahil. Tüm bölgede arkadaşlarımız denetlemeleri yapıyorlar” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …