Perşembe , Nisan 25 2024

11-12 AĞUSTOS TARİHLERİNDE YAPILACAK

İnşaat sahalarında alçı sıva, alçı levha, duvarcı, sıvacı meslekleri ile iştigal eden kişilerin mesleklerini sertifikalandırması amacıyla düzenlenen zorunlu Meslekli Yeterlilik Sınavı başvuruları başladı. 11-12 Ağustos 2018 tarihlerinde yapılacak sınavlara girmek isteyenler, başvurularını Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’na yapacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanarak yürürlüğe giren ve Meslekî Yeterlilik Kurumu Kanunu’na dayandırılan tebliğler ile 81 meslek için Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilmişti. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu olan ve inşaat sektöründe çalışan kişileri ilgilendiren 4 alanda Mesleki Yeterlilik Sınavı açacak.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile TOBB-MEYBEM (Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş.)  işbirliğinde 11-12 Ağustos 2018 tarihinde gerçekleştirilecek sınavlar; alçı sıva, alçı levha, duvarcı, sıvacı alanlarında gerçekleştirilecek.

Başvuruların Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda alındığı sınavlar için adayların ödeyeceği ücretler; başarılı olmaları halinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından İşsizlik Sigortası Fonundan sağlanarak adaylara geri iade edilecek.

Gerekli Belgeler

İnşaat sektöründe çalışanları ve işverenleri yakından ilgilendiren sınavlara başvuru esnasında; adaylardan nüfus cüzdanı fotokopisi, 2 adet vesikalık fotoğraf ve adaya ait banka IBAN numarası talep ediliyor. Ayrıntılı bilgi için Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası ile iletişime geçebilirsiniz.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …