Cuma , Nisan 19 2024

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Otgöz mesajında, “Kamuoyunun doğru ve güvenilir bilgiye ulaşması için gerek yerel, gerek ulusal basında görevini sürdüren basın çalışanlarının ortaya koydukları gayret ve özverili çalışmalarını takdirle karşılıyorum. Tüm basın camiasının ’Çalışan Gazeteciler Günü’ kutlu olsun” dedi.

Çalışan gazetecilerin emekleri önce bir ilçenin ve dolayısı ile de ülkenin gelişimine katkı sağladığını vurgulayan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, “Kamuoyunun haber alma hakkı gibi önemli bir görevini üstlenerek yerine getiren basın çalışanlarımız, aynı zamanda belediye hizmetlerinin kamuoyu ile paylaşılmasında önemli bir işlev görmektedir. Toplumun gören gözü, duyan kulağı olmak ve doğru bilgilerle toplumu bilgilendirmek, büyük sorumluluk isteyen önemli bir iştir.” dedi.

Yazılı ve görsel medyanın yanı sıra internet ve sosyal medya mecralarının kullanımının arttığını, bu sebeple bu mecraların hızlı gelişim gösterdiğini dile getiren Başkan Otgöz, “Bilgi ve habere ulaşmanın kolaylaştığı bu zamanlarda haber kaynaklarının doğru ve güvenilirliği çok önemli. Bu sebeple Gazeteciler Cemiyeti tarafından 4 Şubat 1972 tarihinde kabul edilen Basın Ahlak Kuralları özellikle halkın doğru haber alması üzerinde durmakta ve gazeteciliğin halkın yararına hizmet etmesini öngörmektedir. Bu vesile ile tarafsız ve ilkeli gazetecilik görevini yürüten başta yerelde çalışan gazetecilerimiz olmak üzere Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün“ Basın bir milletin müşterek sesidir” ilkesinden hareketle çalışmalarını özveriyle sürdüren tüm gazetecilerimizin gününü en içten dileklerimle kutlarım.” dedi.

About egegazetesi

Check Also

BAŞKAN AKDENİZLİ’Yİ DUYGULANDIRAN HEDİYE

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Seydikemer İlçe Nüfus Müdürü Yılmaz …