Cuma , Nisan 19 2024

1 Temmuz Kabotaj Bayramı Kutlandı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlama etkinlikleri törenle başladı. Beşkaza Meydanı Atatürk anıtı önünde düzenlenen törende günün anlam ve önemi hakkında Fethiye Liman Başkanı Cihan Duman bir konuşma yaptı. Çelenk sunumu ile başlayan törende saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemi hakkında; Fethiye Liman Başkanı Cihan Duman bir konuşma yaptıi Fethiye Liman Başkanı Cihan Duman konuşmasında; Bu günün anlamını tam olarak anlayabilmemiz için onu bayram ettiren şartları çok iyi düşünerek kavrayabiliriz, dedi.

  1. Yıldönümünü kutladığımız 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj bayramı törenine; Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye Garnizon Komutanı Yüzbaşı Sedat Karabay, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Fethiye İlçe Jandarma Komutanı  Yarbay Yılmaz Demirelli, Fethiye  Sahil Güvenlik Bot Komutanı Yüzbaşı Ahmet Yakın, İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Suat Aybek, Fethiye Liman Başkanı Cihan Duman ve liman başkanlığı yetkilileri, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Arıkan ve Meclis Başkanı İlker Tugay ile DTO yetkilileri, 12 Adalar Deniz Motorlu Taşıtlar Kooperatifi yönetimi, SS Beşkaza Yat çekek Kooperatifi yönetimi,  Çalış Bot Kooperatifi yönetimi, Fethiye, Göcek, Çalış Ölüdeniz Deniz Taşıyıcıları Kooperatifi Birliği yönetimi ile Fethiye’deki denizcilik sektörü temsilcileri katıldılar. Çelenk sunumu ile başlayan törende saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemi hakkında; Fethiye Liman Başkanı Cihan Duman bir konuşma yaptı…

Fethiye Liman Başkanı Cihan Duman konuşmasında; Bu günün anlamını tam olarak anlayabilmemiz için onu bayram ettiren şartları çok iyi düşünerek kavrayabiliriz, dedi.  Cihan Duman “Kurtuluş savaşını takiben Büyük Atatürk’ün Önderliğinde devletimizin kurum ve kuruluşlarını medeni bir yapıya kavuşturma yolunda adımlar hızla ve kararlılıkla atılmaya başlanmış ve devamında başka ülke vatandaşları tarafından kullanılan imkan ve zenginliklerimizi kendi vatandaşımıza ait kılmak hedefine yönelik tedbirler hayata geçirilmiştir. 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe giren Kabotaj kanunu bu amaçla alınan en önemli  tedbirlerden biridir. Bu kanun Türkiye limanlarında yapılan deniz ticaretini; Türk vatandaşları ve Türk Bayrağı taşıyan gemilerle yapmayı zorunlu  kılmıştır.

Dünya uygarlık tarihi incelendiğinde en güçlü medeniyetlerin deniz kenarında kurulmuş olduğu ve denizlere hakim olan ülkelerin  ekonomik yönden çok büyük güç kazandıkları görülmektedir. Ülkemizin denizciliğini de en ileri noktada görmeyi temenni eder; Ulu Önder Atatürk’ün “Denizciliği Türk’ün Milli Ülküsü Olarak Bilmeli ve Onu Kısa Zamanda Başarmalıyız” sözlerinde ifadesini bulan talimatlarına uygun olarak sağlanan bu başarıyı daha ileri götürmenin heyecanı içinde tüm vatandaşlarımızın ve şu anda dünyanın hemen hemen tüm denizlerinde görev yapmakta olan  denizcilerimizin; sizlerin ve vatandaşlarımızın Kabotaj bayramını kutlar, Deniz Şehitlerimizi Rahmet ve şükranla bir kez daha anıyorum” dedi.

About egegazetesi

Check Also

Turizm Haftası Törenle Kutlandı

Fethiye’de, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftası” nedeniyle kutlama töreni gerçekleştirildi. 48.Turizm haftası nedeniyle …